ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada simtgadniece piedalās nacionālā projektā

zz.lv

2017. gada 6. jūnijs 21:45

1320
Jelgavas novada simtgadniece piedalās nacionālā projektā

Pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā, kas organizēts saistībā ar gaidāmo Latvijas valsts simtgadi un dokumentālās filmas “Piedzimt kopā ar Latviju” veidošanu, aicināta piedalīties arī Jelgavas novada simtgadniece Katrīna Brēdiķe no Svētes pagasta, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. K.Brēdiķe filmā, kur intervēti Latvijas vienaudži, piedalās ar Jelgavas novada pašvaldības atbalstu.

Rundāles pils Baltajā zālē 15. jūlijā pulksten 13 tiksies visu Latvijas novadu cilvēki, kuri ir veidojuši Latvijas kopīgās vēsturiskās atmiņas pamatu. “Simtgadi sasniegušie Latvijas iedzīvotāji joprojām spēj apburt gan ar personīgo šarmu, gan aktīvo sabiedrisko dzīvi, gan dzīvesprieku un zinātkāri”, stāsta filmas producents Lūkass Mairis Marcinkevičs, uzsverot, ka šobrīd veidotā filma par Latvijas simtgadniekiem, kas uz ekrāniem nonāks jau 2018. gadā, ir nacionālas nozīmes projekts, kas var kļūt par Latvijas kultūrvēstures un mantojuma saglabāšanas daļu.

Filmas radošā grupa, pirms uzsāka darbu pie filmēšanas, sākotnēji sazinājās ar Latvijas pašvaldībām, apzinot cienījamo vecumu sasniegušos. Jelgavas novada pašvaldībā Katrīna Brēdiķe patlaban ir vienīgā simtgadniece, septembrī viņai paliks 102 gadi. “Novada pašvaldības darbiniekiem K.Brēdiķes kundze ir zināma. Jau vairākus gadus sieviete saņem pašvaldības nodrošinātu pakalpojumu “Samariešu atbalsts mājās”. Pašvaldības vadība arī uztur tradīciju simtgadniekus viņu jubilejās īpaši apsveikt. Vēl pērn ziņojām, ka Katrīna joprojām ir enerģijas pilna un ar spieķīša palīdzību iet pati savām kājām, kaut jākāpj pa stāvām koka kāpnēm,” stāsta D.Kaņepone.

Salidojumā simtgadniekiem paredzēts demonstrēt jau izveidoto filmas reklāmas rullīti. Pasākuma organizatori uzsver, ka salidojums ir rīkots ar mērķi, lai simtgadnieki izietu sabiedrībā kopā ar vienaudžiem. Tas ir aicinājums satikties cilvēkiem, kas ir veidojuši mūsu kopīgās vēsturiskās atmiņas pamatu. Tas ir aicinājums aktualizēt godājamo senioru devumu savam novadam, dzimtai, valstij.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība