ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā laurus plūc Latvijas Zemnieku savienība

zz.lv

2017. gada 4. jūnijs 10:18

7082
Jelgavas novadā laurus plūc Latvijas Zemnieku savienība

No 17 deputātu vietām pašvaldību vēlēšanās iedzīvotāji lēmuši astoņas piešķirt Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), par kuru nobalsojuši 43,78 procenti vēlētāju.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, pēc pašreizējiem vēlēšanu rezultātiem, no LZS Jelgavas novada domē iekļūs tagadējie deputāti Ziedonis Caune, Ilze Vītola, Juris Lavenieks, Modris Jansons, Valda Sējāne un jaunpienācēji Zaļenieku pagasta pārvaldes vadītājs Ojārs Briedis, zemnieku saimniecības “Jaunlejnieki” īpašnieks Juris Razživins un Staļģenes vidusskolas direktors Aivars Naglis. Z.Caunes vadītajai “Zaļo un zemnieku savienībai” pašreizējā domē ir sešas vietas. Šajās vēlēšanās pietiekamu atbalstu iekļūšanai domē nav saņēmis deputāts Edgars Turks.

Pa divām vietām domē iegūs četras partijas. No Nacionālās apvienības domē iebalsoti pašreizējie deputāti Oskars Cīrulis un Inta Savicka. Deputāts Aigars Strupulis šajās vēlēšanās nekandidēja.

Divas vietas tiks arī Latvijas Reģionu apvienībai. Visvairāk balsu atdots par pašreizējiem deputātiem Aiju Tračumu un Kārli Rimšu. Uzreiz aiz svītras palikusi pašreizējā novada domes deputāte Anita Klupša.

Savukārt no “Saskaņas” deputātu kandidātiem vēlētāji domē vēlas redzēt abas pašreizējās domnieces Irinu Dolgovu un Nataļju Hohlovu.

Jelgavas novada domē iekļuvuši arī divi partijas “KPV LV” pārstāvji. Vēlētāji uzticējušies juristam Ralfam Nemiro un uzņēmējam Aivaram Geidānam.

Tāpat kā Jelgavā, zemu vēlētāju atbalstu saņēmuši “Vienotības” kandidāti. Šajā sasaukumā partijai Jelgavas novada domē būs viena vieta – to saglabās pašreizējā deputāte Sarmīte Balode. Iepriekšējās vēlēšanās “Vienotība” Jelgavas novada domē izcīnīja trīs vietas, un bez S.Balodes domē to pārstāvēja Madars Lasmanis un Lilita Leoho. L.Leoho vēlētāji sarakstā iebalsoja trešajā vietā, bet M.Lasmanis šogad vēlēšanās piedalījās kā partijas “Latvijas attīstībai” līderis, taču zemā vēlētāju atbalsta dēļ partija Jelgavas novada domē netiks pārstāvēta.

Deputātu kandidātu statuss domē vēl tiks precizēts.

No 17068 balsstiesīgajiem Jelgavas novadā nobalsojuši 6464 jeb 37,87 procenti. Atverot vēlēšanu urnu, konstatētas 6462 derīgas aploksnes, kurās atrastas 6387 derīgas zīmes.


Foto: Raitis Puriņš