ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā pašvaldību vēlēšanās uzvar ZZS

zz.lv

2017. gada 4. jūnijs 08:32

12053
Jelgavā pašvaldību vēlēšanās uzvar ZZS

Pašvaldību vēlēšanās Jelgavā uzvarējusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), par kuru nobalsojuši 41,54 procents vēlētāju un kas iegūs septiņas no 15 vietām.

No ZZS Jelgavas domē iekļūs septiņi deputāti, tātad par vienu vairāk nekā iepriekšējās vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtie vēlēšanu rezultātu provizoriskie dati. Pēc vēlētāju liktajiem plusiem un svītrojumiem domē iekļuvuši pašreizējie deputāti Andris Rāviņš, Mintauts Buškevics, Rita Vectirāne, Vilis Ļevčenoks, Dace Olte un Andrejs Garančs, partijas biedriem domē pievienosies arī Valsts ģimnāzijas direktore Inese Bandeniece.

Trīs vietas ieguvusi sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa”. Vislielāko vēlētāju atbalstu guvuši attiecīgi pašreizējie deputāti Sergejs Stoļarovs un Ivars Jakovels, kā arī jaunpienācējs Andrejs Eihvalds. No “Saskaņas” Jelgavas domē nav iekļuvis pašreizējais deputāts Valentīns Grigorjevs.

Divas vietas tikušas pašreizējiem nacionālās apvienības ““Visu Latvijai”–“Tēvzemei un brīvībai/LNNK”” pārstāvjiem domē – vēlētāji izteikuši uzticību Jurijam Strodam un Robertam Šlegelmilham.

“Vienotību” ar vienu balsi domē pārstāvēs Aigars Rublis – pašlaik domē partijai ir divas vietas: partiju pārstāv arī Andris Tomašūns.

Domē iekļuvuši arī jaunpienācēji – Latvijas Reģionu apvienības līderis Gunārs Kurlovičs (viņa partijas biedrs un pašreizējais domnieks Saulvedis Šalājevs paliek uzreiz aiz svītras, tāpat domē nav iekļuvis pašreizējais domnieks Jānis Bacāns), bet politisko partiju “KPV LV” pārstāvēs Lauris Zīverts.

Deputātu kandidātu statuss domē vēl tiks precizēts.

Vēlēšanās piedalījās arī partija “Gods kalpot mūsu Latvijai” un Latvijas Sociālistiskā partija, kas domē nav iekļuvušas.

Jelgavā no 39447 balsstiesīgajiem vēlēšanās piedalījās 17109 jeb 43,37 procenti, derīgas bija 17086 vēlēšanu aploksnes, bet tikai 16911 vēlēšanu zīmes.


Foto: no arhīva