ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas vēlēšanu komisijas vadītājs netic, ka vēlētāju aktivitāte sasniegs 50 procentus

LETA

2017. gada 3. jūnijs 13:01

666
Jelgavas vēlēšanu komisijas vadītājs netic, ka vēlētāju aktivitāte sasniegs 50 procentus

Vēlētāju aktivitāte Jelgavā diez vai sasniegs 50 procentus, aģentūrai LETA atzina Jelgavas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Jānis Dēvics.

“Viss ir mierīgi, bet gribētos lielāku aktivitāti. Šaubos, ka būs 50 procenti,” komentējot vēlētāju aktivitāti, pauda viņš. Dēvics informēja, ka 2013. gada vēlēšanās pirmajā stundā novēlēt Jelgavā aizgājuši 1,15 procenti no balsstiesīgajiem, bet šodien minētajā laikā nodoti tikai 0,79 procenti balsu.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija liecina, ka 2013. gadā Jelgavā kopumā nobalsojuši 40,27 procenti no balsstiesīgajiem, un Dēvics lēsa, ka arī šogad aktivitāte varētu būt līdzīga. “Vai nu visi ir ļoti apmierināti, vai neapmierināti,” kūtrumu komentēja komisijas vadītājs.

Tiesa, ap pulksten 10 aktivitāte kļuvusi lielāka, taču rindas neveidojas, jo lielākajos vēlēšanu iecirkņos ir arī daudz vēlētāju reģistrētāju.

Aktivitāte augusi arī Dobeles novadā, kur iecirkņos sāk veidoties rindas, aģentūru LETA informēja novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Velta Lagzdiņa. Viņa lēsa, ka vēl vairāk aktivitāte augs ap pusdienlaiku.

Starpgadījumi vēlēšanu norisē Dobeles novadā nav konstatēti.

CVK dati liecina, ka pirmajā stundā Dobeles novadā pie vēlēšanu urnām devušies 0,69 procenti balsstiesīgo, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem Zemgalē.

Jau vēstīts, ka pirmajā vēlēšanu stundā šorīt visvairāk nobalsojušo Zemgalē ir Aknīstes novadā, savukārt vismazāk – Rundāles novadā –, kur iedzīvotājiem iespējams balsot par viena saraksta kandidātiem.


Foto: Raitis Puriņš