ZZ.lv ARHĪVS

Lauris Zīverts: “Investēsim cilvēkos, nevis būvēs”

Lauris Zīverts: “Investēsim cilvēkos, nevis būvēs”

36 gadus vecais jelgavnieks Lauris Zīverts ir pirmais numurs pirms gada Artusa Kaimiņa dibinātās partijas “KPV LV” (“Kam pieder valsts?”) sarakstā. Precējies, trīs bērnu tēvs. Darbojas medicīnas iekārtu servisa jomā, kā arī strādā pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA “Jelgavas poliklīnika”. Runā piecās valodās. 

– Kāpēc iesaistījāties politikā un nolēmāt kandidēt pašvaldības vēlēšanās?
Esmu jelgavnieks. Mācījos arī Jelgavas Mūzikas skolā. Esmu absolvējis LLU Tehnisko fakultāti, to pašu, ko pilsētas mērs Andris Rāviņš, arī strādāju Jelgavā. Ikdienā saskaroties ar pilsētā piedāvātajiem pakalpojumiem un zinot domes darbu arī no “aizkulisēm”, rodas neapmierinātība. Viens variants ir kurnēt, otrs – kaut ko darīt lietas labā. Agrāk gan domāju, ka politikā neiesaistīšos. Nesaskatīju iespējas darboties kādā no esošajām varas partijām, kas dotu iespēju kaut ko pozitīvi mainīt. Taču, kad Artuss Kaimiņš sāka veidot partiju, sapratu, ka man ir jābrauc uz dibināšanas kongresu. Ja es to nedarīšu un tādu nedarītāju būs daudz, tās partijas nemaz nebūs.  
Patiesībā Jelgavā ir daudz jaunu cilvēku, kuri gribētu iesaistīties politikā, taču viņi baidās to darīt. Man ir zināmi Jelgavas domes darbinieki, kas palikuši bez darba šajā institūcijā, visticamāk, tāpēc, ka mēģināja atbalstīt partiju, kuras nosaukums nesākas ar burtu “z”.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 1. jūnija “Zemgales Ziņās”