ZZ.lv ARHĪVS

Mārtiņš Vadzis: “Es solu to, ko zinu, kā tas ir paveicams”

Mārtiņš Vadzis: “Es solu to, ko zinu, kā tas ir paveicams”

No pērn izveidotās partijas “Gods kalpot mūsu Latvijai” pašvaldību vēlēšanās startē 35 gadus vecais jelgavnieks Mārtiņš Vadzis. Viņš sola veicināt uzņēmējdarbību, labiekārtot pagalmus, rūpēties par ģimenēm un ir izveidojis domubiedru komandu, kas, viņaprāt, varētu Jelgavas labā darboties ilgtspējīgi. 

– Partijas nosaukums “Gods kalpot mūsu Latvijai” neviļus saistās ar Rīgas vicemēra Andra Amerika partiju “Gods kalpot Rīgai”. Tur diemžēl nāk klāt arī negācijas – ātrie kredīti kā lielākais vicemēra ienākumu avots. Ar ko jūsu partija atšķiras no vairāk pazīstamajām partijām?
Dažos mūsu deputātu kandidātu sarakstos Rīgas apkaimē ir “Gods kalpot Rīgai” biedri. Tā ir sadarbības partija, bet ne vairāk. Ar Andra Amerika ātro kredītu biznesu mums nav nekāda sakara. “Gods kalpot mūsu Latvijai” valdes priekšsēdētājs ir agrākais “tēvzemietis” Andrejs Požarnovs. Esam centriski konservatīvi. Ne tik labēji kā Nacionālā apvienība un ne tik liberāli kā “Vienotība”. Piemēram, “Vienotība” iestājas par bēgļu uzņemšanu, bet mēs dodam priekšroku bēgļiem, kas pēc ticības ir kristieši un kurus arī konfliktu zonās biežāk vajā. Savukārt ar “Saskaņu” mums nav sadarbības. Mans vecvectēvs piedalījās Otrajā pasaules karā, karoja Padomju Savienības pusē. 9. maijā es viņu vedu uz piemiņas pasākumiem. Taču to, ka tagad 9. maiju svin “Saskaņa”, es neatzīstu. Ar Latvijas zemnieku savienību mana sadarbība nav sekmējusies.


Foto: no personīgā albuma. Visu rakstu lasiet 1. jūnija “Zemgales Ziņās”