ZZ.lv ARHĪVS

Jaunieši Jelgavas novadā vēlas demonstrēt brīvdabas kino

zz.lv

2017. gada 30. maijs 12:29

1365
Jaunieši Jelgavas novadā vēlas demonstrēt brīvdabas kino

Lai radītu ko paliekošu un noderīgu Jelgavas novadam, Latvijai un apkārtējiem cilvēkiem, trīs jaunieši – Elīna Antēna, Anete Nekraša un Alens Logins – piedalās konkursā “Radām novadam” un nolēmuši Jelgavas novada pagastos demonstrēt brīvdabas kino.

“Kino neatrastos vienā konkrētā vietā, bet gan katru nedēļas nogali būtu pieejams citā Jelgavas novada pagastā. Tādējādi ikviens varētu apmeklēt kino, jo daudziem cilvēkiem nav iespēja aizbraukt uz kinoteātri Rīgā,” stāsta Alens, kurš tāpat kā Anete nāk no Jelgavas novada Elejas. Biļetes cena par seansu varētu būt divi līdz četri eiro, tiktu piedāvātas arī ģimenes biļetes. “Seansi tiktu rīkoti gan bērniem, gan pieaugušajiem un kādā konkrētā tematikā. Tā kā laiks vasarā ir neprognozējams, ir doma kino rādīt zem lielas telts. Ziemas periodā to varētu rādīt skolās, jauniešu centros, kultūras namos. Tā būtu lieliska iespēja gan bērniem, gan pieaugušajiem siltā vasaras vakarā pavadīt laiku ģimenes vai draugu lokā, skatoties filmu,” pārliecināts ir Alens.

Līdz šim Jelgavas novads konkursā nav bijis pārstāvēts, tieši tāpēc komanda vēlas piedalīties, cīnīties, gūt panākumus, iegūt pieredzi un attīstīt Jelgavas novadu. Visi trīs jaunieši ir ieinteresēti uzņēmējdarbībā. Alens un Elīna mācās Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 12. komerczinību klasē un jau ir veidojuši paši savus skolēnu mācību uzņēmumus, bet Anete Latvijas Universitātē studē biznesa vadību. “Šis konkurss ļautu gūt vēl lielāku priekšstatu par uzņēmējdarbību un tās vadīšanu, kas mums noderēs turpmākajā dzīvē. Mēs visi esam ļoti aktīvi, radoši un mērķtiecīgi, kas, mūsuprāt, ļaus mums sasniegt mērķus. Komandas sauklis ir: “Ar maziem solīšiem uz lieliem mērķiem.” Cerams, tas mums palīdzēs un mēs radīsim dāvanu Jelgavas novadam un Latvijai simtgadē,” tā jaunietis.

Konkursa mērķis ir dot iespēju sevi apliecināt talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Konkursā jauniešu komandām ir jārada pēc iespējas lielāka ekonomiskā vērtība, radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas, vienlaikus veicinot ekonomisko un sociālo attīstību novados.

Konkursu organizē biedrība “Radām novadam”, tas īstenots projektā “Erasmus+: Jaunatne darbībā”  un par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējumu. Konkursa uzvarētāji 1. un 2. posmā finālā tiek apbalvoti ar diplomiem, vērtīgām balvām, naudas prēmijām, speciālbalvām no konkursa partneriem. Katrā finālā tiek apbalvotas vismaz piecas komandas. Pirmā posma finālā tiks sadalīts balvu fonds 4000 eiro vērtībā, otrā posma finālā tiks sadalīts balvu fonds 6 000 eiro vērtībā, tiks piešķirtas arī speciālbalvas. Piesaistot jaunus atbalstītājus, balvu fonds var tikt palielināts.

Komandas līdz oktobrim izstrādās rīcības plānus, kuros raksturos savus biznesa projektus, ko tās plāno īstenot līdz konkursa noslēgumam 2018. gada novembrī. Nākamā lielā konkursa aktivitāte ir tā pirmais fināls šī gada oktobrī, kad komandas prezentēs savus izstrādātos rīcības plānus.

“Radām novadam” ir saņēmis Eiropas Komisijas atzinību kā labākais uzņēmējdarbības gara veicināšanas projekts Latvijā un atzīts par vienu no labākajiem šādiem projektiem Eiropas līmenī 2016. gadā.


Foto: no arhīva