ZZ.lv ARHĪVS

Badmintona turnīru atbalstīs Biržu alus darītava

zz.lv

2017. gada 30. maijs 09:38

233
Badmintona turnīru atbalstīs Biržu alus darītava

Pasaules reitinga badmintona turnīra “Yonex Latvia International” laikā Jelgavā reklamēsies ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas uzņēmumi, tai skaitā Latvijas pierobežas alus darītava “Rinkuškiai” un tās teritorijā esošais Alus muzejs un restorāns “Alus ceļš”, kuru jau šobrīd ļoti iecienījuši viesi no Latvijas, informē Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Par “Rinkuškiai” nopietnajiem nodomiem Latvijas tirgū liecina arī tas, ka uzņēmuma interneta lapa, kā arī restorāna ēdienkarte ir pieejama latviešu valodā. Savulaik, 2003. gadā, Latvijas iedzīvotāji kā pirmie ārpus Lietuvas tika iepazīstināti ar “Rinkuškiai” alu. Šodien no “Rinkuškiai” alus produkcijas pieci procenti tiek eksportēti uz deviņām valstīm: Kanādu, ASV, Dāniju, Franciju, Īriju, Apvienoto Karalisti, Igauniju, Baltkrieviju un Latviju.

“Rinkuškiai” alus darītavas teritorijā esošais restorāns “Alaus kelias” tika atklāts 2011. gadā, un jau gadu vēlāk tas tika atzīts par Lietuvas veiksmīgāko tūristu ēdināšanas vietu. Lai gan restorāns atrodas Lietuvas nomalē un blakus nav lielu ceļu, gada laikā šo vietu apmeklē vairāk nekā 100 tūkstoši viesu.

Lietuvas pilsēta Birži tiek uzskatīta par Lietuvas alus galvaspilsētu. Biržu reģionā ar alus brūvēšanu nodarbojas kopš 11. gadsimta beigām. Biržos šobrīd darbojas ne tikai “Rinkuškiai” alus darītava, bet arī “Biržų alus”, kā arī ļoti daudzas mazās alus brūvētavas.

Alus restorānā tiek rīkotas alus reģiona vēstures prezentācijas un “Rinkiškiai” alus darītavā brūvētā alus degustācijas. “Alus ceļš” ir arī plašāks tūrisma maršruts.

“Alus – tas nav tikai tautā iemīļots dzēriens. Alus – tā ir ļoti nopietna lauksaimniecības industrija, ar ļoti senām tradīcijām, kā arī joprojām ļoti lielu ietekmi uz tautsaimniecību. Pieaugušajiem tiek piedāvāts degustēt alu, bet bērni un jaunieši var degustēt kvasu un iesala dzērienus. Taču visiem ir interesanti uzzināt, kā savulaik Ēģiptē tika radītās pirmās alus receptes, kā tas nonāca pie mums, kā alus tika reklamēts pirms simt gadiem, un salīdzināt ar šodienas alus reklāmām. Mums ir daudz informācijas par to, kādas slavenības kādreiz un tagad ir bijušas saistītas ar alus radīšanu, lietošanu un reklamēšanu,” stāsta “Rinkuškiai” alus darītavas līdzīpašnieks Sigits Kalkis.

Alus darītava “Rinkuškiai” badmitnona turnīra uzvarētājiem Jelgavā dāvinās īpašus alus degustācijas komplektus – rokdarbu kolekcijas, kurās ir gan sešas ekskluzīvas alus pudeles, gan glāzes, gan īpašs ietvars. Savukārt klātesošajiem tiks piedāvāts degustēt alus darītavas “Rinkuškiai” īpašo alu “Alaus kelias”. Tas ir autentisks Biržu novada alus gaišā dzintara krāsā, ilgi raudzēts, ar sulīgu iesala garšu un stiprām putām, nedaudz jūtams miežu iesala saldais un apiņu aromāts.



Publicitātes foto