ZZ.lv ARHĪVS

Veļeckis: Domes priekšsēdētājam viens termiņš ir par maz

Veļeckis: Domes priekšsēdētājam viens termiņš ir par maz

Līdz pašvaldību vēlēšanām, kas notiks 3. jūnijā, aicināsim uz sarunu tos, kuri pretendē uz pašvaldību domes priekšsēdētāja amatu.

Ozolnieku novadā Latvijas Zemnieku savienības sarakstā ar pirmo numuru pašvaldības vēlēšanās startē novada domes priekšsēdētājs Pēteris Veļeckis. 2013. gada vēlēšanās viņš šajā pat sarakstā bija trešais numurs, bet, iepriekš būdams pašvaldības izpilddirektors, ieguva tik daudz plusu, ka rezultātā ierindojās pirmajā vietā. Prognozēs par tagad sagaidāmo vēlēšanu rezultātu P.Veļeckis ir atturīgs. 

– Lūdzu, pastāstiet par sevi! 
Esmu dzimis 1953. gadā Krievijā, Omskas apgabalā. 1949. gada 25. martā vecākus ar četriem bērniem izsūtīja no Krāslavas apriņķa Indras. Pirms manas piedzimšanas jaunākais brālītis Sibīrijā nomira. Taču kolhozā mums klājās salīdzinoši labi. Sibīrieši ātri vien saprata, ka mūsu ģimene nav nekādi tautas ienaidnieki, bet gan strādīgi un godīgi cilvēki. 1960. gadā atgriezāmies Latvijā un apmetāmies Ilūkstē. Jaunībā rakstīju dzejoļus, gribēju studēt par žurnālistu. Taču toreiz man lika saprast – ar politiski represētā pagātni labāk studēt kaut ko tehnisku. 1976. gadā pabeidzu Rīgas Politehniskā institūta Inženierekonomikas fakultāti un kopā ar sievu Natāliju (apprecējos pēdējā kursā) tikām nosūtīti uz Jelgavu mikroautobusu rūpnīcu – RAF –, kur nostrādāju četrus gadus. Tomēr dzīvokli RAF nepiešķīra, un tad aizgāju strādāt uz ķieģeļu rūpnīcu “Spartaks” Ānē, kur nostrādāju 28 gadus. 2007. gadā mainījās rūpnīcas īpašnieki, un man nācās aiziet. Tad arī 2009. gadā pieņēmu ļoti interesanto izaicinājumu kļūt par Ozolnieku novada izpilddirektoru.


Foto: no arhīva. Visu interviju lasiet 18. maija “Zemgales Ziņās”