ZZ.lv ARHĪVS

ZZS divās paaudzēs neatzīst, ka Jelgavas pašvaldība būtu pārāk dārga (FOTO)

ZZS divās paaudzēs neatzīst, ka Jelgavas pašvaldība būtu pārāk dārga (FOTO)

Ar līdzjutēju aplausiem un savstarpējas tolerances garā trešdien Sv.Trīsvienības baznīcas tornī noslēdzās pašvaldību vēlēšanu deputātu kandidātu tikšanās ar nosaukumu “Jaunpienācēju iesildīšanās”, ko rīkoja biedrība “Jelgavas attīstībai” un vadīja tās valdes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš.

Pasākuma rīkotāji uz diskusiju un reizē arī nelielu viktorīnu bija aicinājuši tos Jelgavā iesniegto vēlēšanu sarakstu dalībniekus, kuri līdz šim nav bijuši ievēlēti domē. Atsaucās sešu sarakstu pārstāvji – iztrūka Latvijas Sociālistiskā partija un “Vienotība”, kuru, kaut skatītāju rindās, pārstāvēja Jelgavas domes deputāts Andris Tomašūns. Uz viktorīnas jautājumiem, kas saistās ar Jelgavas vēsturi vai šodienu, diezgan nemaldīgi atbildēja visas komandas. Priekšā pasakāms palika vienīgi jautājums: „Kāds latviskais nosaukums ir slovēņu valodā izdotajai grāmatai “Metalci”?” Neviens no klātesošajiem neattapās, ka tā ir daudzu lasītā un arī ES mērogā atzītā Jāņa Joņeva “Jelgava 94”, kuras nosaukumu aiz Latvijas robežām tulko citādi.

Diskusijas jautājumā par to, kā samazināt Jelgavas pašvaldības tēriņus, kas, pēc Latvijas Televīzijā sniegtās informācijas, ir visaugstākie Latvijā (78,4 eiro gadā uz vienu iedzīvotāju), “bremzēja” Zaļo un zemnieku savienības jaunpienācēji – uzņēmēja Ilze Priževoite, Ledus skolas direktors Aivars Zeltiņš un pašvaldības iestādes “Pilsētsaimniecība” darbinieks Māris Skudra. Tāpat kā saraksta pirmais numurs Andris Rāviņš diskusijā raidījumā „Točki nad i”, viņi atteica, ka minētais skaitlis nav pietiekami pārbaudīts un tāpēc arī nav komentējams. Kad diskusijas beigās uzņēmējs Arnis Razminovičs jaunajiem tagadējās varas partijas pārstāvjiem jautāja, ko tad viņi ir darījuši, lai noskaidrotu šo pašvaldību kompromitējošo datu izcelsmi, atbildes nebija. Var piebilst, ka portālā lsm.lv publicētā atsauce liecina, ka Jelgavas pašvaldība kā Latvijā dārgākā sanāk pēc Vides un reģionālās attīstības ministrijā sniegtās informācijas.



Foto: Gaitis Grūtups. Turpinājums nākamajā laikrakstā “Zemgales Ziņas”