ZZ.lv ARHĪVS

LLU Studentu teātris aicina uz “Diviem maija vakariem”

Uldis Veilands

2017. gada 18. maijs 13:35

779
LLU Studentu teātris aicina uz “Diviem maija vakariem”

Nākamās nedēļas nogalē mājīgajās Studentu teātra telpās Jāņa Čakstes bulvārī 5a risināsies teātra festivāls “Divi maija vakari” (programmā skatoties, gan vakaru vai vismaz dienu būs pat trīs), kas nu ieguvis starptautisku mērogu. Protams, milzīgi nopelni festivāla tapšanā tāpat kā visā LLU Studentu teātra darbībā ir režisorei Astrai Kacenai. Šoreiz gan “Ziņas” nolēma uzzināt pašu aktieru domas, un tapa saruna ar nu jau pieredzējušajiem Studentu teātra entuziastiem Aneti un Agri Siņijiem. 

– Sāksim ar grandiozā notikuma – Pirmā starptautiskā studentu teātra festivāla – tuvošanos. Aizsākums, šķiet, bija 2015. gadā, kad notika pirmie“Divi maija vakari”?

Anete:
Tas bija tāds diezgan loģisks nākamais solis. Spriedām par mērķiem, ko īstenot, un radās doma, ka varētu paskatīties, kas notiek citos, vispirms jau Latvijas, studentu teātros. Pilna formāta izrādēs, nevis redzot tikai atsevišķus fragmentus – tādi pasākumi jau ir bijuši.
Agris: Sākotnēji tas bija kā studentu teātru salidojums un iespēja izpausties, jo tādu festivālu, ja neskaita Rīgas Tehniskās universitātes rīkoto ikgadējo pasākumu, Latvijā nemaz nebija. Pie tam mūsu festivālā studenti spēlē izrādes pilnā garumā.
Kad tajā pašā 2015. gadā bijām Gruzijā, radās doma, ka vajadzētu veidot šo sadarbību un festivāla dalībnieku loku paplašināt. Tā arī uzaicinājām Batumi Šotas Rustaveli Universitātes teātri “Teatroni”. Paši gan mēs spēlējām Tbilisi, bet tieši Batumi teātris izrādījās visatsaucīgākais.
Uzaicinājām arī Lietuvas un Igaunijas teātrus. No Lietuvas – Viļņas Universitātes teātra kinētisko grupu, no Igaunijas – Tartu Universitātes teātri.


Foto: Raitis Puriņš. Visu interviju lasiet 18. maija “Zemgales Ziņās”