ZZ.lv ARHĪVS

Volejbola veterāni pārved medaļas no pasaules spēlēm Jaunzēlandē (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 13. maijs 20:36

1608
Volejbola veterāni pārved medaļas no pasaules spēlēm Jaunzēlandē (FOTO)

Pasaules veterānu spēlēs, kas Jaunzēlandes lielākajā pilsētā Oklendā norisinājās 30 sporta veidos, Latviju pārstāvēja 19 volejbolisti, tostarp arī vairāki jelgavnieki. Rīdzinieču komandā cienījamāko dāmu grupā spēlēja Zilvija Poča, bet kungu 70+ grupā piedalījās Jelgavas novada vienība – Aivars Alpēns, Jāzeps Rimeicāns, Vilnis Barovskis, Juris Kahanovičs, Tālivaldis Aristovs un Juris Dauburs.

Kā pastāsta vīru komandas dalībnieks Latvijas Volejbola federācijas Veterānu komisijas loceklis J.Rimeicāns, starp 26 tūkstošiem spēļu dalībnieku lielākā daļa bija mājinieki jaunzēlandieši, arī ASV, Austrālijas un Kanādas pārstāvji. Lieliski noorganizētais pasākums sākās ar krāšņu atklāšanas ceremoniju, koncertu, uguņošanu un noslēdzās ar visu sporta veidu dalībnieku iespaidīgu gājienu no savām vietām tribīnēs cauri visam stadionam. Sacensību kalendārs savukārt bijis stipri noslogots.

“Klasiskajā volejbolā četrās dienās bija vismaz sešas spēles. Ja kādā vecuma grupā dalībnieku mazāk, turnīra gaitā nācās sacensties arī ar jaunākiem pretiniekiem, bet sacensību pēdējā dienā notika mači par medaļām katrā no vecuma grupām. Mūsu dāmu komanda, tāpat kā iepriekšējās spēlēs 2013. gadā Turīnā, finālā cīnījās ar sāncensēm no Brazīlijas un pēc sīvas spēkošanās atkal atzina dienvidnieču pārspēku, nopelnot sudraba medaļas. Mūsu sešnieks, kuru papildināja četri Ukrainas volejbolisti, izveidojot starptautisku komandu, gan priekšsacīkstēs, gan finālā atzina Krievijas komandas pārsvaru.”

Vienīgā atpūtas diena izmantota ekskursijām pa apkārtni, bet turpinājumā sekoja četru dienu cīņas pludmales stadionā, kur arī savu vārdu teica jelgavnieki. A.Alpēns, J.Rimeicāns un V.Barovskis zelta finālā grūtā cīņā zaudēja pārim no Havaju salām (ASV), kuri, pēc J.Rimeicāna teiktā, “izskatījās, ka dzīvi pavada Havaju salu smilšainajās pludmalēs”. Latvijas otrā komanda (J.Kahanovičs, T.Aristovs un J.Dauburs) saņēma godam nopelnītās bronzas medaļas.


Foto: no sportistu albuma