ZZ.lv ARHĪVS

Iecere par loģistikas centra izveidi Jelgavā nav pavirzījusies uz priekšu

LETA

2017. gada 13. maijs 11:51

1925
Iecere par loģistikas centra izveidi Jelgavā nav pavirzījusies uz priekšu

Pašlaik pašvaldībai nav plašākas informācijas par multimodālā loģistikas centra "Cargo Center Jelgava" izveidi Jelgavā, noskaidroja aģentūra LETA.

Uzņēmums ar Ķīnas investīcijām, kas varētu apsaimniekot bijušo pilsētas lidlauku, izveidojot tā teritorijā loģistikas centru, vēl nav reģistrēts Latvijā, jo notiek saskaņošanas procedūra Ķīnā, tiekoties ar uzņēmējiem Zemgales Uzņēmēju dienās, atklāja Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS).

Arī pašvaldības komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Egita Veinberga aģentūrai LETA atzina, ka jautājumā par loģistikas centru izmaiņu pagaidām nav.

Jau ziņots, ka Latvijas–Ķīnas projektā bijušā lidlauka teritorijā Jelgavā līdz 2020. gadam plānots veidot Latvijas modernāko multimodālo loģistikas centru "Cargo Center Jelgava". Projektu iecerējis īstenot Skotijā reģistrētais uzņēmums "Woodison Investment" kopā ar investoriem no Ķīnas – kompāniju "Beijing Doctor".

Saskaņā ar "Woodison Investment" vadītāja Jura Šabašova iepriekš pausto, līdz ar multimodālā loģistikas centra "Cargo Center Jelgava" attīstību investīciju apjoms Latvijā varētu sasniegt 1,5 miljardus eiro.

Saskaņā ar Jelgavas pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga galvenās speciālistes Ilzes Ķuses teikto, izveidojot šādu centru, plānots radīt 8000 darba vietu. Jelgavas pašvaldībā uzsvēra, ka loģistikas centrs koncentrēsies galvenokārt uz preču konsolidāciju un distribūciju ar visiem transporta veidiem – sauszemes, jūras, gaisa –, kā arī būs nozīmīgs transporta mezgls kravu novirzīšanā un apkalpošanā reģionā starp visām Baltijas, Krievijas, Skandināvijas, Āzijas un Eiropas ostām un kravu saņēmējiem.

Izstrādātais multifunkcionālais loģistikas centra modelis ļaus apstrādāt un pārvadāt kravas ar visu veidu transportlīdzekļiem un organizēt pārvadājumus ziemeļu–dienvidu un austrumu–rietumu virzienā.


Foto: Raitis Puriņš