ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā sveic olimpiāžu uzvarētājus (FOTO)

zz.lv

2017. gada 12. maijs 16:36

28756
Jelgavas novadā sveic olimpiāžu uzvarētājus (FOTO)

Tradicionālajā mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāju sveikšanas pasākumā, kas vakar notika Zaļenieku Kultūras namā, par šajā mācību gadā gūtajiem sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu skatē, starptautiskos mūzikas, mākslas un profesionālās meistarības konkursos ar naudas balvām, sadalot 6600 eiro, apbalvots 61 Jelgavas novada skolēns un viņu pedagogi.

Mācību priekšmetu valsts olimpiādes II kārtā Jelgavas novada skolēni sacenšas ar Ozolnieku novada skolēniem. Šogad labāk veicies ģeogrāfijas, latviešu valodas, matemātikas un bioloģijas olimpiādēs. Kopumā Jelgavas novada skolēni ieguvuši 12 pirmās, 21 otro un 23 trešās vietas, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Labus rezultātus šogad sasnieguši arī Zaļenieku Komerciālās un amatniecības vidusskolas trīs audzēkņi. Divi no tiem piedalījās Starptautiskajā profesionālo skolu audzēkņu meistarības konkursā, par dekoratīvo krāsošanu iegūstot pirmo vietu un atzinību. Savukārt trešā audzēkne piedalījās Valsts izglītības satura centra organizētajā konkursā "XII Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku logo zīme". No 123 darbiem tieši viņas darbs tika atzīts par visinteresantāko un atbilstošāko.

Tāpat šajā mācību gadā labus rezultātus uzrādījuši arī Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, piedaloties konkursā un izstādē Rumānijā. Izstādē “Tava novada tradīcijas” tika iegūtas visas trīs pirmās vietas un arī atzinība.

Mācību priekšmetu olimpiāžu sveikšanas pasākumā pateicības izteiktas arī tiem skolēniem, kuri mācību priekšmetu valsts olimpiādes III kārtā vai starptautiskos konkursos ieguvuši atzinības. Kopumā tādi ir seši skolēni.

Jelgavas novada pašvaldība par pirmās vietas iegūšanu skolēnam un skolotājam, kas viņu sagatavoja, piešķir 50 eiro, otrās vietas ieguvējam – 40 eiro un trešās vietas ieguvējam – 30 eiro lielu naudas balvu. Savukārt par iegūtu atzinību laureāti saņem 25 vai 50 eiro atkarībā no tā, vai tā bijusi reģionāla vai valsts mēroga olimpiāde.

Apbalvoto skolēnu un pedagogu vārdus lasiet ŠEIT.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība