ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā iepirks medicīniskos palīglīdzekļus

zz.lv

2017. gada 12. maijs 11:11

302
Jelgavas novadā iepirks medicīniskos palīglīdzekļus

Jelgavas novada pašvaldība iegādāsies 67 medicīnisko iekārtu vienības, kas atslogos veselības sarežģījumus piemeklējušo novada iedzīvotāju ikdienu, informē novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Izvērtējot piecu pretendentu piedāvājumu, līgums 6785,50 eiro bez PVN vērtībā par palīglīdzekļu iegādi noslēgts ar SIA “UniKon”.

Pašvaldība tehnisko palīglīdzekļu iegādi uzsāka 2012. gadā. Atsaucoties uz pieprasījumu un novērojot iekārtu nolietojumu katru gadu, ik pēc laika pašvaldība iepērk arvien jaunas iekārtas. Pērn noslēgti vairāk nekā 40 līgumi par dažādu iekārtu izmantojumu. Šogad iepirkums paredz jaunu medicīnisko palīgierīču vienību iegādi. Tiks iegādāti elkoņbalsta kruķi, staigāšanas rāmis, ratiņkrēsls, rollators, tualetes krēsls, vannas sēdeklis, pasīvais pretizgulējumu matracis, mobilais slimnieka pacēlājs ar slingiem vai tīklu un U veida tīkla slings pacēlājam.

Tehniskos palīglīdzekļus ir tiesīgas saņemt personas, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Jelgavas novadā un kurām ir ilgstoši vai nepārejoši organisma funkciju traucējumi vai anatomiski defekti, kā arī akūtas traumas. Tādos gadījumos iedzīvotājiem ar ārsta izziņu un iesniegumu nepieciešams vērsties Jelgavas novada pašvaldības Sociālajā dienestā, kur rindas kārtībā bez maksas iespējams saņemt nepieciešamo tehnisko palīglīdzekli.

SIA “UniKon” plāno nodrošināt iekārtu piegādi tuvākā mēneša laikā.


Foto: mednet.lv