ZZ.lv ARHĪVS

Ozolniekos – arvien jaunas sejas (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 9. maijs 17:16

6038
Ozolniekos – arvien jaunas sejas (FOTO)

Starp vairākiem desmitiem entuziastu, kas jau pasen iecienījuši garo distanču skrējienu seriālu “Ielūdz Ozolnieki”, allaž atrodas arī pa kādam jaunpienācējam. Šāgada sacensību otrajā kārtā tas bija rīdzinieks Sergejs Maslobojevs, kas, distancē pat mazliet apmaldījies, desmit kilometros finišēja pirmais.

“Pirmajā aplī, kad līdzās vēl bija piecu kilometru skrējēji, vadījos pēc viņiem, bet otrajā vienu pagriezienu paņēmu nepareizi. Nācās atgriezties, mazliet zaudēju laiku, bet citādi – trase šeit ir ļoti patīkama,” Sergejs atklāj, ka šis viņam bijis tāds kā treniņskrējiens pirms Rīgas maratona, un spriež, ka labprāt arī kādu citu seriāla kārtu varētu iekārtot savos sacensību plānos. Piedalīties viņu pamudinājis treniņbiedrs Agris Samcovs, kas šoreiz “desmitniekā” finišu sasniedza otrais, bet trešais vīru konkurencē bija vēl viens rīdzinieks – Andrejs Priedītis. No dāmām ātrāko trijniekā tika jelgavniece Ieva Biedrīte, ozolniece Dace Kovaļevska un rīdziniece Iveta Niedre.

Lielākais piekritēju pulks, kā allaž, bija piecu kilometru aplim, ko izvēlējās 47 dalībnieki. Ar nepilnas minūtes pārsvaru pār tuvāko sekotāju rīdzinieku Māri Pakārkli pirmais finišēja jelgavnieks Oskars Stāmers, trešais ātrākais bija jelgavnieks Salvis Brasavs, bet sievietēm trijniekā vietu secībā mājiniece Daiga Dābola, baušķeniece Skaidrīte Šnitka un rīdziniece Baiba Lāce.

Īsākajā 2,2 kilometru distancē, kas vairāk pa prātam jaunākā vecuma skolēniem, vietas secībā sadalīja baušķenieks Ričards Kalniņš (V12), ozolnieks Linards Laidiņš (V9) un jelgavnieks Ralfs Konovs (V12), bet meitenēm S12 grupas trijnieks no Bauskas – Gerda Kerija Dreimane, Selina Balakane un Everita Geduša.


Foto: Ruslans Antropovs