ZZ.lv ARHĪVS

Jakovels: Pabalstu piešķiršanā Jelgavai der pamācīties no Ozolniekiem

Jakovels: Pabalstu piešķiršanā Jelgavai der pamācīties no Ozolniekiem

Līdz pašvaldību vēlēšanām, kas notiks 3. jūnijā, aicināsim uz sarunu tos, kuri pretendē uz pašvaldību domes priekšsēdētāja amatu.

Pirmais numurs sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” listē Jelgavā būs vecās domes jaunākais deputāts Ivars Jakovels. Ikdienā, izmantojot modernās tehnoloģijas, viņš pamanāms interneta vidē.

– Jūs esat pazīstams sociālā tīkla “Facebook” lietotājs. Cik jums ir ”draugu” šajā tīklā? 
Ap sešiem tūkstošiem. Četri pieci simti ir “draugi” ārpus Jelgavas, tostarp ārzemēs. Pārējie varētu būt jelgavnieki. 

– 2013. gada pašvaldības vēlēšanās, kur Jelgavā piedalījās 40 procenti vēlētāju, ar 6497 balsotājiem pietika, lai vadošā Zaļo un Zemnieku savienība domē iegūtu sešas vietas.
Ne jau visi cilvēki, kas man seko, balsos par “Saskaņu” vai vispār ies uz vēlēšanām. Daudz runāts par to, ka politiķiem nav pietiekamas saiknes ar tautu. Jaunās tehnoloģijas un sociālie tīkli ir ērts saziņas veids, kas to var stiprināt. Man kā deputātam katru nedēļu ir pieņemšanas, taču vairāk nekā 90 procentu jautājumu es atrisinu, sarakstoties ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos. Pieprasu atbildes no pašvaldības darbiniekiem, valsts ierēdņiem. Tā mēs esam kārtojuši jautājumus par pašvaldības dzīvokļu piešķiršanu, bērnu iekārtošanu izvēlētajā skolā, rosinājuši uzstādīt ceļa zīmes, atputekļojuši neasfaltētas ielas, likvidējuši kādas trīs nelegālās izgāztuves. Katru gadu šādu gadījumu bijis ap 50.

Foto: Raitis Puriņš. Visu interviju lasiet 3. maija “Zemgales Ziņās”