ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Ozīšiem» LČ sudrabs, čempionu kausu iegūst «RTU/Robežsardze»

Maija Laizāne

2017. gada 30. aprīlis 21:21

412
Volejbols. «Ozīšiem» LČ sudrabs, čempionu kausu iegūst «RTU/Robežsardze»

Baltijas volejbola līgas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz trīs uzvarām «Poliurs/Ozolnieki» vienība pēc diviem zaudētiem mačiem vienu atspēlēja, bet ceturtajā duelī sestdien Ozolniekos tomēr sērija noslēdzās ar «RTU/Robežsardze» panākumu.

«Ir tāda nepiepildīta sapņa sajūta,» nākamās dienas rītā sarunā ar «Ziņām» atklāja Ozolnieku komandas galvenais treneris Guntis Atars, jādomā, raksturodams arī komandas kopējo noskaņojumu, jo gan sērijas gaitā, gan vēl pēdējā spēlē čempiona tituls dažbrīd šķita ne vien sapnī, bet arī gluži reāli aizsniedzams.

Līdzīgi kā iepriekšējā uzvarētajā mačā Rīgā, arī mājas spēlē cīniņš izvērtās piecos setos. Pirmajā visai pārliecinoši dominēja mājinieki (25:16), iniciatīvu noturot vēl līdz otrā seta otrajam tehniskajam pārtraukumam (16:12), bet pēc tam to jau pārņēma viesi, un 25:21 rīdziniekiem. Trešajā «šūpoļu» augstākais punkts atkal bija «ozīšu» pusē (25:17), bet ceturtajā, pēc šāda principa gandrīz vai likumsakarīgi, – 14:25. Izšķirošais piektais cēliens jau ritēja punkts punktā, tomēr ar minimālu rīdzinieku pārsvaru, ko pēc 13:14 ar kopumā pašaizliedzīgajiem mājinieku centieniem aizsardzībā tā arī neizdevās izlīdzināt.

«Servējām agresīvi, tāpēc pretiniekiem uzbrukums varbūt ne tik labi aizgāja. Arī savu servi noturējām, bet zaudējām galvenokārt uz pašu kļūdām. Ir mums pāris novietojumu, kur pirmajā zonā vājāka pozīcija. Cēlājam bija iespējas izvērsties labāk. Cik nu profesionāli esam, tik esam. Potenciāls ir, bet, lai to pilnībā spētu izmantot, – jātrenējas un jātrenējas,» secina G.Atars.

Rezultatīvākie pēc statistikas sestdienas spēlē ar 14 punktiem bija Raimonds Vilmanis un Mārtiņš Pļaviņš, kas nopelnīja arī mača labākajam spēlētājam paredzēto Ozolnieku domes balvu. 12 punktu Armandam Āboliņam, 11 Haraldam Regžam, ar septiņiem pievienojās ceturtajā setā Haraldu nomainījušais Oleksandrs Buzduhans, piecas epizodes «ozīšu» labā noslēdza Andis Cimoška, trīs punkti, tostarp serves eiss, arī cēlāja Mārtiņa Jansona kontā. Libero kanti aizsardzībā godam turēja Uģis Dombrovskis  


Foto: Kārlis Karčevskis