ZZ.lv ARHĪVS

«Ozīši» nepadodas un pagarina LČ finālsēriju (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 27. aprīlis 05:42

1974
«Ozīši» nepadodas un pagarina LČ finālsēriju (FOTO)

Baltijas volejbola līgas Latvijas čempionāta finālsērijā «RTU/Robežsardze» no trīs čempiona titulam nepieciešamajām uzvarām līdz trešdienas vakara spēlei jau bija iemantojuši divas, taču divarpus stundu ilgais trešais mačs sporta namā «Daugava» Rīgā noslēdzās ar «Poliurs/Ozolnieki» uzvaru.

Pretēji daudzu volejbola pārzinātāju spriedumiem, ka čempions kļūs zināms jau šovakar, Ozolnieku volejbolisti pierādīja, ka bez cīņas nepadosies. Pirmajos divos setos turklāt ļoti pārliecinoši, brīžam izvirzoties pat piecu punktu vadībā un galotnes noslēdzot ar 25:21 un 25:23 savā labā.

Trešais sets, kā mēdz gadīties pēc 2:0 vadības, izvērtās ne tik veiksmīgs un lielākoties tika aizvadīts iedzinējos. Gan panākuši arī 22:21, galotni «ozīši» tomēr atdeva mājiniekiem (23:25). Arī ceturtajā kļūmes kā blokā, tā uzbrukumā turpinājās, un pretinieki tās nepiedeva. Pirmajā tehniskajā pārtraukumā 6:8, pēc tam arī 9:14. Īsi pirms otrā pārtraukuma galvenais treneris Guntis Atars Haralda Regžas vietā laukumā raidīja Oleksandru Buzduhanu cerībā atgūt pazaudēto spēles jaudu, kas pamazām arī izdevās. Šajā setā gan vēl nācās samierināties ar 21:25, bet piektajā Oleksandra veiksmīgi realizētās uzbrukuma epizodes un neatvairāmie eisi ļāva no jauna atraisīties arī komandas biedriem. Dažus punktus ar serves kļūdām uzdāvināja arī pretinieki, bet 15:6 jau bija pārliecinošs noslēgums.

Rezultatīvākais ar 19 punktiem mačā bija Armands Āboliņš, 13 nopelnīja Haralds Regža, desmit – Raimonds Vilmanis, pa astoņiem Mārtiņš Pļaviņš un O.Buzduhans. Bet sērija līdz ar to pārceļas «ozīšu» laukumā, nākamā spēle sestdien pulksten 19.30 Ozolnieku Sporta namā.


Foto: Kārlis Karčevskis, ozi-volejbols.lv