ZZ.lv ARHĪVS

Gājēju un velosipēdistu celiņus Sesavas un Jaunsvirlaukas pagastā izbūvēs SIA «Uzars bruģēšana»

zz.lv

2017. gada 25. aprīlis 15:46

281
Gājēju un velosipēdistu celiņus Sesavas un Jaunsvirlaukas pagastā izbūvēs SIA «Uzars bruģēšana»

Noslēdzoties iepirkumiem par gājēju un velosipēdistu celiņu izbūvi Sesavas pagastā un Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes ciemā, vairāku pretendentu konkurencē būvdarbu veikšana abos pagastos uzticēta SIA «Uzars bruģēšana», kas būvdarbus apņēmusies veikt par 193 482 eiro, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Būvdarbiem nepieciešamo kopsummu novada pašvaldība iecerējusi ņemt kā aizņēmumu Valsts kasē.

Projekts «Gājēju–veloceliņa izbūve Sesavas pagastā» ikdienā nepieciešams apmēram 300 Sesavas ciema iedzīvotājiem. Plānots jaunizbūvētos celiņus veidot stratēģiski svarīgākajos ciema punktos, lai iedzīvotāji varētu droši un ērti nokļūt no dzīvesvietas uz pagasta pārvaldi, pastu, skolu, veikalu, autobusa pieturu un citām vietām. Kopējās projekta izmaksas ir 144 400 eiro, no kuriem Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējums veido 27 000 eiro, savukārt pašvaldības līdzfinansējums ir 117 400 eiro.

Apvienotais gājēju un velosipēdistu celiņš Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes ciemā iecerēts 290 metrus garš un divarpus metrus plats, to paredzēts izbūvēt paralēli valsts autoceļam P94 Jelgava–Staļģene–Code. Patlaban kopējās projekta izmaksas ir 61 200 eiro. Noslēdzoties tirgus izpētei, drīzumā tiks noskaidrotas arī būvuzraudzības izmaksas. ELFLA līdzfinansējums šim projektam ir 27 000 eiro.

Projekti pērnā gada oktobra sākumā tika iesniegti lauku partnerības «Lielupe» izsludinātajā atklātajā projektu konkursā ELFLA programmā «Apdzīvoto vietu publiskās infrastruktūras uzlabošana». Abu projektu ELFLA līdzfinansējums kopā veido 54 000 eiro, savukārt pašvaldības līdzfinansējums – 151 600 eiro. Lai laikus īstenotu abus projektus, novada pašvaldība nepieciešamo summu ieplānojusi ņemt kā aizņēmumu Valsts kasē. 19. aprīļa Apvienoto komiteju sēdē deputāti izskatīja un uz domes sēdi virzīja lēmumprojektu, kas paredz aizņēmumu projektam Sesavas pagastā. Staļģenes gājēju un velosipēdistu celiņam nepieciešamās summas aizņēmuma izskatīšana iecerēta nākamā mēneša domes sēdē.


Foto: no arhīva