ZZ.lv ARHĪVS

«Ozīši» dramatiskā piecu setu spēlē zaudē. LČ finālsērijā līdz trīs uzvarām – 0:2

Maija Laizāne

2017. gada 23. aprīlis 09:43

261
«Ozīši» dramatiskā piecu setu spēlē zaudē. LČ finālsērijā līdz trīs uzvarām – 0:2

Baltijas volejbola līgas Latvijas čempionāta finālsērijas otrajā spēlē starp «Poliurs/Ozolnieki» un «RTU/Robežsardze» vienībām sestdien Ozolnieku Sporta namā mājinieki ceturtā seta galotnē bija punkta attālumā no uzvaras (26:25), taču setbumbu nerealizēja, un pēc vēl četrām izspēlēm to izdarīja viesi. Ar 13:15 noslēdzās arī piektā seta dramatiskais fināls.

Pirmo setu Ozolnieku volejbolisti iesāka ne visai sekmīgi un lielāko daļu aizvadīja iedzinējos, taču vairākkārt spēja panākt arī neizšķirtu rezultātu un ar 19:18 izvirzīties vadībā. Tomēr galotni veiksmīgāk nospēlēja viesi (25:23).

Arī otrā seta sākumā mājinieki iemantoja divu trīs punktu deficītu, bet, pamazām audzējot pārliecību, tas tika sadeldēts, un pēc 19:19 jau spēle ritēja punkts punktā. Neļaujot pretiniekam realizēt setbumbu, veiksmīgi uzbrukumu noslēdza Haralds Regža (25:25), nākamais neatvairāmais sitiens izdevās Armandam Āboliņam, bet 27:25 ar eisu panāca otrajā setā laukumā nākušais Mārtiņš Pļaviņš, kas ar savu pieredzi acīm redzami stabilizēja «ozīšu» spēli.

Trešais sets tika pārliecinoši aizvadīts mājinieku zīmē, rīdziniekus nespēja sapurināt arī divi trenera Raimonda Vildes pieprasītie pusminūtes pārtraukumi, un beigās 25:17 mūsējiem. Taču ceturtajā drāma atsākās no jauna. Tehniskajos pārtraukumos «ozīšiem» vēl 8:6 un 16:15, bet turpinājumā atkal tikai pa punktam uz vienu vai otru pusi. Pēc 23:24 mājinieki divreiz atspēlēja pretinieka setumbas un tika arī pie savējās (26:25), tomēr to diemžēl ar serves kļūmi nācās zaudēt, un otrreiz vairs tāda izdevība neradās.

Arī piektajā cīņa norisinājās «uz visu banku», galotnē vēl 13:13, bet divās nākamajās uzbrukuma un bloka epizodēs aukstasinīgāk un meistarīgāk nospēlēja rīdzinieki.

Rezultatīvāko trijniekā mājiniekiem ar 25 punktiem statistikā H.Regža, ar 21 – Armands Āboliņš, kas saņēma arī novada pašvaldības dāvāto mača labākā spēlētāja balvu, un Andis Cimoška ar 13. Mārtiņa Pļaviņa kontā 11 punktu, septiņus pievienoja Raimonds Vilmanis, pa pieciem – Aivis Āboliņš un Mārtiņš Jansons. Libero pozīcijā atzīstami darbojās Uģis Dombrovskis, īstajā brīdī pa punktam guva uz maiņu nākušie Oleksandrs Buzduhans un Andris Zadovskis. Sērijas nākamā spēle trešdien sporta namā «Daugava» Rīgā (tiešraide TV kanālā sportacentrs.com).

Otro spēli sērijā par čempionāta bronzas medaļām sestdien aizvadīja arī «Biolars/Jelgava» un «Jēkabpils lūši». Pēc jelgavnieku uzvaras pirmajā mačā Zemgales Olimpiskajā centrā jēkabpiliešiem savās mājās izdevās atspēlēties, un izšķirošais mačs jau svētdien turpat Jēkabpilī.


Foto: Kārlis Karčevskis, ozi-volejbols.lv