ZZ.lv ARHĪVS

Atzīmēs ES sešdesmitgadi; rītvakar jubilejas koncerts (FOTO)

zz.lv

2017. gada 21. aprīlis 05:49

579
Atzīmēs ES sešdesmitgadi; rītvakar jubilejas koncerts (FOTO)

Atzīmējot Romas līgumu parakstīšanas 60. gadadienu un Eiropas Savienības pamatu likšanu, «Europe Direct» informācijas centrs Jelgavā Jelgavas novadā organizē radošo darbu konkursu mūzikā un vizuālajā mākslā «Mēs – Eiropā, Latvijā, Jelgavas novadā». Darbu sagatavošana norit martā un aprīlī, maijā paredzēts konkursa noslēguma koncerts un izstāde, darbu izvērtēšana un apbalvošana. 20. maijā plānota vizuālās mākslas izstāde Jelgavas novada svētkos Elejas muižas parkā. Bet rītvakar Latvijas Televīzijas 1. kanālā pulksten 21.25 būs skatāms koncerts «Daudz laimes, Eiropa! 28 stāsti par...». Tā ierakstu klātienē vēroja un filmēšanas aizkulises iepazina Latvijas novadu aktīvie jaunieši, tai skaitā arī jaunieši no Jelgavas novada.

Eiropas Savienības jubilejas gadā sagaidot Eiropas dienu, notiks īpašs Eiropas dienas pasākumu komplekss jauniešiem – «Ceļā uz Eiropas dienu!». Aprīlī un maijā plānotas informatīvas un radošas pēcpusdienas trijos novada jauniešu centros, pēcpusdienu tēma – Eiropas diena un «Erasmus» 30 gadu jubileja. Noslēgumā plānots kopīgs pasākums ar «Erasmus» projekta studentiem no Rumānijas, Itālijas, Slovēnijas un Latvijas. 20. maijā «Europe Direct» informācijas centrs Jelgavā ar informatīvām un radošām aktivitātēm viesosies Jelgavas novada svētkos.

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers: «Mūsu vecāki un vecvecāki dibināja šo savienību ar vienu kopīgu redzējumu – lai nekad vairs nebūtu karu. Viņi bija stingri pārliecināti par to, ka šķēršļu likvidēšana, darbojoties kopā – un nevis pretēji citu centieniem –, padarīs mūs visus stiprākus. Vēsture pierādīja, ka viņiem bijusi taisnība. Vērtības, uz kurām balstīta Eiropas Savienība, – miers, brīvība, iecietība, solidaritāte un tiesiskums – 60 gadu laikā nav mainījušās; tās saista un vieno mūs. Šīs vērtības nedrīkst uzskatīt par pašsaprotamām, un mums par tām ir jācīnās ik dienas. Mūsu demokrātija, mūsu daudzveidība un mūsu brīvā un neatkarīgā prese ir Eiropas spēka atbalsta punkti – neviena persona vai iestāde nestāv pāri likumam. Eiropas Savienība ir mainījusi mūsu dzīvi uz labo pusi. Mums ir jānodrošina, lai tā tas būtu arī visiem tiem, kas mums sekos. Šobrīd visi ceļi ved uz Romu. Pēc Romas paveras tikai viens ceļš, lai kā arī tas nebūtu ejams, – tā ir Eiropas vienotība.»


Publicitātes foto