ZZ.lv ARHĪVS

Caurules bojājuma dēļ applūst Vilces sākumskola

zz.lv

2017. gada 18. aprīlis 18:34

983
Caurules bojājuma dēļ applūst Vilces sākumskola

Plīstot ūdensvadam, kas atrodas skolas pirmajā stāvā, aizvadītajā nedēļas nogalē applūduši Vilces sākumskolas pirmā stāva gaiteņi, direktores kabinets, kā arī ēkas pagrabstāvs, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Negadījums konstatēts vakar, 17. aprīlī, kad veikti arī atsūknēšanas darbi. Mācības pirmsskolas bērniem atsāksies rīt, 19. aprīlī.

Vilces pamatskolas saimniecības pārzinis Agris Zaķis skaidro – plīsusi ūdensvada savienojuma vieta zem boilera, kas atrodas sākumskolas pirmajā stāvā. «Faktu konstatējām vakar, kad skolā ieradās kurinātājs, lai veiktu savus ierastos darbus. Nekavējoties sazinājāmies ar būvniekiem, kas bija atbildīgi par ūdensvadu ievilkšanu būvdarbu laikā, kad skolā norisinājās plašie atjaunošanas darbi. SIA «Uzars celtniecība» pārstāvji skolā ieradās vakar, nomainot ūdensvada savienojuma vietas pret jaunām,» skaidro A.Zaķis. Nav zināms, kad ūdensvads plīsis, bet zaudēti 200 kubikmetri ūdens.

Ņemot vērā, ka vērienīgie skolas iekštelpu remonta un teritorijas labiekārtošanas darbi, kas pašvaldībai izmaksājuši vairāk nekā miljonu eiro, noslēdzās tikai šogad un februārī noritēja telpu atklāšana, pašlaik norit pārrunas ar SIA «Uzars celtniecība» pārstāvjiem par iespējamo darbu veikšanu garantijas līgumā. Vislielākie zaudējumi nodarīti iestādes pirmā stāva grīdām, sienām un durvīm, kā arī postā gājuši skolai svarīgi izdales materiāli, gatavojoties skolas jubilejai maijā. Ūdens no pirmā stāva notecējis arī līdz skolas pagrabstāvam.

«Par laimi, lielākā daļa ūdens nonāca skolas neizremontētajā pagraba daļā, savukārt atjaunotajā pagraba spārnā mitrums jūtams samērā maz. Tā kā tur ir betona grīdas, ceru, ka lielu postījumu nebūs. Veicot fotofiksācijas un nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, šodien iesniegts apdrošināšanas atlīdzības pieteikums apdrošināšanas akciju sabiedrībai «Balta», un gaidām eksperta ierašanos iespējamam kompensācijas aprēķinam,” skaidro Vilces pamatskolas direktore Dzidra Simanoviča.

Mācību stundas Vilces pamatskolā šodien noritēja pēc ierastā grafika, savukārt pirmsskolas grupiņu bērni skolā atgriezīsies rīt.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība