ZZ.lv ARHĪVS

Līvbērzes skola ielūkosies absolventu atmiņu kladēs

zz.lv

2017. gada 16. aprīlis 21:18

1720
Līvbērzes skola ielūkosies absolventu atmiņu kladēs

Atzīmējot 170. jubileju, uz svinīgo pasākumu Līvbērzes Kultūras namā piektdien, 21. aprīlī, no pulksten 19 aicina Līvbērzes vidusskola. Pasākumā tiks šķetināts atmiņu pavediens, ielūkojoties absolventu atmiņu kladēs.

Svinību dienā jau no pulksten 15 interesenti aicināti aplūkot skolas telpas un apkārtni, kas pēdējo gadu laikā piedzīvojušas būtiskas pārmaiņas – skolai 2015. gadā veikta renovācija, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Pērnā gada rudenī senajai zēnu mājturības ēkai iedoti mūsdienīgi vaibsti un tā ieguvusi atzinību konkursā «Gada labākā būve Latvijā 2016».  Arī skolas apkārtne ir labiekārtota, un mazākie līvbērznieki var priecāties par jaunu rotaļu laukumu.

Skolas jubilejā varēs ne vien satikt un aprunāties ar sen neredzētiem skolasbiedriem un pedagogiem. Tāpat būs iespēja aplūkot un izzināt skolas vēsturi izstādē, kas atainos skolas un skolēnu dzīvi dažādos laikos, ieskatīties albumos, avīžu rakstos, aprakstos par skolotājiem, skolēnu atmiņu pierakstos. Ekspozīcijas dos ieskatu arī skolas darba ikdienā un pasākumos.

Savukārt pulksten 19 viesi aicināti uz Līvbērzes Kultūras namu, kur notiks svinīgais pasākums. Reģistrēšanās pasākumam sāksies pulksten 18. Kultūras nama muzeja telpa būs atvērta apmeklētājiem, lai varētu iepazīties ar materiāliem par Līvbērzes skolas attīstību saistībā ar pagasta vēsturi. Sarīkojuma svinīgajā daļā priekšnesumus sniegs skolēni, absolventi un skolotāji.

«Šīs jubilejas tēma «Atmiņu klade» izvēlēta ar vēlmi radīt nostalģisku noskaņu absolventiem un tiem, kas reiz šādas klades rakstījuši. Diemžēl mūsdienās skolēni atmiņas kladēs krāj daudz retāk, ir daudz citu iespēju, taču varbūt salidojuma stāsts mudinās atgriezties pie aizmirstām vērtībām,» stāsta Līvbērzes vidusskolas direktore Daiga Podkalna. Pasākuma norisei un muzeja vajadzībām absolventi aicināti dalīties ar savām atmiņu kladēm un sevišķi izlaidumu fotogrāfijām.

Līvbērzes vidusskolas vēstures pirmsākumi datējami ar 1847. gadu, kad Līvbērzes pagasta Auziņu mājās uzsākts skolas darbs. Skola laika gaitā darbojusies dažādās pagasta vietās, bet 1932. gadā ģenerālis Jānis Balodis iemūrēja pašreizējās skolas pamatakmeni. 1948. gadā skola darbu uzsāka kā divplūsmu skola – mācības notika gan latviešu, gan krievu valodā. Savukārt 1970. gadā ekspluatācijā tika nodots skolas jaunais korpuss. 1999./2000. mācību gadā notika pāreja uz apmācību vienā – valsts – valodā. Vidusskolas statusu Līvbērzes skola ieguva 2000./2001. mācību gadā.

Līvbērzes vidusskola šobrīd nodrošina izglītības procesu 177 izglītojamajiem no pirmsskolas līdz pat vidusskolai, taču ar šī gada 1. septembri tā mainīs statusu, kļūstot par pamatskolu.


Foto: Raitis Puriņš