ZZ.lv ARHĪVS

Pēc reformas slimnīcā darba būs tikai vairāk

Lāsma Antoneviča

2017. gada 12. aprīlis 21:38

1328
Pēc reformas slimnīcā darba būs tikai vairāk

Lai pacienti saņemtu efektīvu, savlaicīgu un pieejamu veselības aprūpi, Jelgavas pilsētas slimnīca (JPS) kā viena no reģionālajām daudzprofilu slimnīcām, tāpat kā visas pārējās medicīnas iestādes un sistēma kopumā, ir lielu reformu priekšā, kā to pirms dažām dienām prezentēja arī veselības ministre Anda Čakša. Kā JPS tam gatavojas un kā dzīvo patlaban, stāsta slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs.

– Vai slimnīcā beidzot ir atcelti karantīnas pasākumi, kas gripas ierobežošanas nolūkā tika izsludināti jau janvāra vidū, un kā šo laiku pavadījāt?

Par spīti noteiktajiem karantīnas pasākumiem, cilvēki vienmēr atrod iespēju iekļūt slimnīcas telpās «pa visiem caurumiem». Tajā pašā laikā, ja pret to nostājas radikāli, apmeklētāji uzreiz atceras cilvēktiesības un visu pārējo. Troksnis ir ne pa jokam. Patlaban apmeklētāju plūsmu vairs neierobežojam. Gripas karantīnas posms bija garš, bet man liekas, ka šī infekcija mūsu reģionā šogad nebija tik izplatīta kā citus gadus. Mums nav infekcijas slimību profila, tāpēc negalvoju, ka mans viedoklis ir pareizākais.


Foto: Raitis Puriņš. Visu interviju lasiet 13. aprīļa «Zemgales Ziņās»