ZZ.lv ARHĪVS

Bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieci Māru Svīri

zz.lv

2017. gada 28. marts 15:11

132
 Bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieci Māru Svīri

Uz pasākumu cikla «Vārdu nospiedumi» noslēdzošo tikšanos, kuras viešņa būs rakstniece Māra Svīre, svētdien, 2. aprīlī, pulksten 14 aicina Jelgavas pilsētas bibliotēka.

«Ne katrs zina, ka Juriste Māra Brīdaka pēc augstskolas beigšanas savā pamatprofesijā nostrādāja labi ja pusgadu. Vēlāk tikai uz mirkli viņa kļuva par veiksmīgu advokāti atmodas laika slavenajā Modra Lujāna prāvā pret kompartiju. No sākta gala Mārai labāk patikusi publicistika. Gan darbojoties žurnālā «Padomju Latvijas Sieviete», gan iejūtoties pagājušā gadsimta otrās puses populārās Latvijas radio balss Astras Priedes ādā,» stāsta Jelgavas pilsētas bibliotēkas bibliotekāre Baiba Īvāne-Kronberga.

Par profesionālu stāstu un romānu rakstnieci Māru Svīri viņa pārtapa pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados jau kā rakstnieka Vladimira Kaijaka dzīvesbiedre. Lielākā daļa rakstnieces sacerējumu tapuši abu kopējā mājā Daugavmalā 15 metru no Pļaviņu HES applūdinātā Staburaga. Daudzi no tiem mūsu kultūrai tikpat simboliski kā teiksmainā likteņupes klints. Kaut vai stāsts «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» un scenārijs epohālajam televīzijas seriālam «Likteņa līdumnieki» pēc Vladimira Kaijaka romānu tetraloģijas motīviem, pasaka «Ragana Ragnija» un daudzās esejas.

Pasākums notiks Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, Akadēmijas ielā 10. Projektu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.


Foto: ltv.lsm.lv