ZZ.lv ARHĪVS

Dienesti bērniem atgādina par drošību mājās (FOTO)

zz.lv

2017. gada 28. marts 08:45

976
Dienesti bērniem atgādina par drošību mājās (FOTO)

Atzīmējot Mājokļa drošības mēnesi, piektdien Zaļenieku Komerciālajā un amatniecības vidusskolā viesojās «Gjensidige Latvija», Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija kā arī Sarkanais Krusts, lai izglītotu jaunāko klašu skolēnus par drošību mājoklī, informē «Gjensidige Latvija» pārstāve Gita Deniškāne.

«Gjensidige Latvija» pārstāve Indra Lāčplēse: «Kā zināms, bērni no septiņu gadu vecuma var palikt vieni mājās bez pieaugušā klātbūtnes, tāpēc ir svarīgi viņiem jau no mazotnes mācīt, kā justies droši mājoklī un kā rīkoties, ja tomēr noticis kas nelāgs. Tāpēc «Gjensidige» sadarbībā ar drošības dienestiem uzsācis Mājokļa drošības mēnesi, lai turpmāk ik gadu martā, tostarp bērnus Latvijas skolās, izglītotu, mācītu domāt par savu drošību un būt apzinīgākiem ikdienas situācijās.»

Ciemojoties Zaļenieku komerciālajā un amatniecības vidusskolā, VUGD atgādināja bērniem, kā ikdienā būt uzmanīgiem mājās ar ugunsnelaimju izraisošām ierīcēm un kā rīkoties ugunsgrēku gadījumā. Valsts policija skolēnus informēja par to, kam jāpievērš uzmanība mājās, lai pasargātu to no zagļiem, bet Sarkanais Krusts demonstrēja, kā rīkoties, ja kāds cilvēks ir cietis nelaimē un ir nepieciešama pirmā palīdzība.

Bērni ar interesi klausījās speciālistu stāstītajā un solījās arī saviem draugiem un ģimenei atgādināt par drošību mājoklī un mudināt tos būt uzmanīgiem.

Mājokļa drošības izpratne ir jāveido jau no agras bērnības, tādēļ Mājokļa drošības mēnesī uzrunāti tiek arī bērni, viesojoties Latvijas reģionu skolās Zaļeniekos, Ventspilī, Valmierā un Gulbenē.


Publicitātes foto