ZZ.lv ARHĪVS

Jaunieši aicināti pieteikties ekskursijām uzņēmumos

zz.lv

2017. gada 26. marts 10:36

589
Jaunieši aicināti pieteikties ekskursijām uzņēmumos

Lai parādītu reālās darba tirgus perspektīvas un palīdzētu jauniešiem veiksmīgāk iekļauties darba tirgū, jau desmito gadu pēc kārtas lielākais karjeras portāls Prakse.lv rīko projektu «Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa», informē portāla projektu vadītāja Rebeka Sīle. Tā laikā studentiem, absolventiem un skolēniem būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai iepazītu labākos darba devējus un pieteiktos darbam un praksei, savukārt skolēni varēs noskaidrot piemērotāko profesiju karjeras veidošanai.

Ekskursijās jaunieši varēs doties no 10. līdz 14. aprīlim. To laikā būs iespēja iepazīties ar profesiju aizkulisēm, kā arī uzzināt par prakses un vasaras darba iespējām. Mācību iestādēm kā katru gadu būs iespēja pieteikt ekskursijām arī klašu grupas. 2016. gadā jauniešu aptaujā uz jautājumu, vai bija vērts piedalīties ekskursijā, apstiprinošu atbildi sniedza 93 procenti respondentu, savukārt 86 procenti mainīja savas domas par iepazīto profesiju. Ekskursiju vietu skaits ir ierobežots, tāpēc jaunieši (studenti, absolventi un skolēni) tiek aicināti tām pieteikties laicīgi portālā prakse.lv.

Šogad tiek piedāvāts vairāk ekskursiju nekā iepriekš – kopumā durvis vērs 19 nozaru uzņēmumi no 12 Latvijas pilsētām, piedāvājot 600 ekskursiju.

Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa ir Latvijā vērienīgākais jauniešu projekts, kas jau desmito gadu aprīlī tūkstošiem skolēnu, studentu un neseno augstskolu absolventu ļauj klātienē iepazīt vietējos ražotājus un citus uzņēmumus, nevalstiskās organizācijas un valsts iestādes. Katru gadu ekskursijām piesakās ap 11 tūkstošiem jauniešu, un aptuveni 6000 jauniešiem ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Ekskursiju laikā uzņēmumi piesaistījuši jau vairāk nekā 2420 jauno speciālistu.