ZZ.lv ARHĪVS

Kurlovičs: Pašvaldība varētu piedāvāt dzīvokļus daudzbērnu ģimenēm

Kurlovičs: Pašvaldība varētu piedāvāt dzīvokļus daudzbērnu ģimenēm

Līdz pašvaldību vēlēšanām, kas notiks 3. jūnijā, aicināsim uz sarunu tos, kuri pretendē uz domes priekšsēdētāja amatu. Šoreiz saruna ar Latvijas Reģionu apvienības izvirzīto Jelgavas mēra kandidātu Gunāru Kurloviču.

– Esat dzimis Dobelē, audzis Krimūnās, Jelgavu iepazināt jau vidusskolas laikā. Kādas ir jūsu bērnības un  jaunības atmiņas?

Mani vecāki strādāja Krimūnu Patērētāju biedrībā. Tēvs bija šoferis ekspeditors, māte – grāmatvede. Tēvs diemžēl ir viņā saulē, bet mamma Krimūnās, nupat nosvinējām 90 gadu.

Vēsture mani interesēja jau pamatskolā, jo ļoti aizrāva grāmatas par arheoloģiju, bet par arheologu tā arī nekļuvu. Ejot Jelgavas 2. vidusskolā, godīgi atzīšos, loderēju. Ar viduvējām sekmēm augstskolā nebija ko darīt. Uz diviem gadiem aizgāju padomju laikos obligātajā militārajā dienestā. Novgorodas purvos būvēju ballistisko raķešu palaišanas punktus. Pēc karadienesta bija cits skatījums uz dzīvi. Iestājos Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, ko pabeidzu ar izcilību. 3. kursā apprecējos, pārgāju uz neklātieni un strādāju Krimūnu pamatskolā par vēstures skolotāju. 1986. gadā, kad beidzu studijas universitātē, tiku iecelts par tās direktoru. Kad sākās atmoda, draugs jau kopš vidusskolas Andris Tomašūns mani uzaicināja kopā veidot Spīdolas ģimnāziju. To mēs arī sešus gadus darījām. Dzīvoju Dambja ielā, kur tolaik bija Izglītības pārvaldes un Spīdolas ģimnāzijas dienesta dzīvokļi.


Foto: no arhīva. Visu rakstu lasiet 16. marta
«Zemgales Ziņās»