ZZ.lv ARHĪVS

Atjaunots Svētes pamatskolas vecais korpuss (FOTO)

zz.lv

2017. gada 20. marts 14:59

11947
Atjaunots Svētes pamatskolas vecais korpuss (FOTO)

Svētes pamatskolas skolēni, atgriežoties skolā pēc pavasara brīvlaika, mācības turpina pilnībā nokomplektētā un atjaunotā skolas ansamblī, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Līdzās skolas jaunajam korpusam ar sporta halli un modernajām bērnudārza telpām jaunus apveidus ieguvis arī skolas vecais korpuss, kurā uzturēsies sākumskolas bērni, vecākā bērnudārza grupa (sešgadnieki) un Neklātienes vidusskolas audzēkņi.

Vecā korpusa atjaunošanas darbi aizsākās pērnā gada jūlijā un noslēdzās šogad februārī. Visu šo laiku skolas mazākie bērni savas līdzšinējās mācību klases nav redzējuši. «Par paveiktajiem būvdarbiem ir milzīgs gandarījums. Telpu paplašināšana vecajā skolas korpusā bija pats nepieciešamākais darbs. Tagad atjaunotās telpas, piemēram, sešgadniekiem, pielāgotas tā, ka diendusa notiks atsevišķā telpā un mācības otrā. Līdz šim audzinātājām nācās visas nepieciešamās darbības veikt vienā telpā, kas, protams, nebija ērti. Veicot telpu pārplānošanu, ievērojamas izmaiņas veiktas arī skolas ēdnīcā, kas tikusi pie papildu telpām, lai atvieglotu pavāru darbu. Ēkai kopā ir trīs stāvi – trešais stāvs 1960. gados piebūvēts no koka. Tā kā pašreizējā Svētes pamatskolas ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, tad pirmie divi ēkas stāvi tika atjaunoti, ievērojot visus nosacījumus. Vienīgi trešais stāvs, kur ikdienā uzturas Neklātienes vidusskolas audzēkņi, demontēts un atjaunots pilnībā, mainot arī logus un jumtu,» stāsta Svētes pamatskolas direktore Inga Jansone.

«Pašlaik Svētes pamatskolā mācās 267 bērni. Ņemot vērā, ka skola savā izaugsmē pēdējos gados spējusi vairot gan atpazīstamību, gan kāpināt savu labo reputāciju un piesaistīt arvien vairāk skolēnu, Jelgavas novada pašvaldība mērķtiecīgi apsvēra ieceri par skolas pilnīgu modernizēšanu un pielāgošanu bērna vajadzībām. Salīdzinājumā ar atjaunoto skolas korpusu un pirmsskolas ēku, šis korpuss bija nefunkcionāls, telpas vairs nespēja nodrošināt audzēkņu vajadzības, tās tehniski nevarēja īstenot ērtu daudzu mācību procesa funkciju izpildi,» skaidro Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa.

Vecā skolas daļa kopējā skolas ēku kompleksā līdz šim bija palikusi vienīgā, kas ilgstoši nebija piedzīvojusi remontu. 2007. gadā atklāja skolas jauno piebūvi ar sporta halli, bet pirms trijiem gadiem 1. septembrī svinīgi tika atklāts arī ilgi gaidītais jaunais skolas korpuss – pirmsskolas ēka. Lai Svētes skolas ēku ansambli nokomplektētu pilnībā, pērn vasarā skolā aizsākās remontdarbi pie skolas vecās ēkas daļas pārbūves.

Balstoties uz SIA «Namejs Plus» izstrādāto projektu, esošās klašu telpas, telpas sākumskolas bērniem, sešgadīgo pirmsskolas grupai, kā arī Neklātienes vidusskolas skolēniem ir ievērojami paplašinātas, kā arī tām veikts kosmētiskais remonts.

Svētes pamatskolas vecās ēkas pārbūve veikta par pašvaldības budžeta līdzekļiem, kopā ieguldot 424 220 eiro, kas tiek ņemti kā aizņēmums Valsts kasē. Būvprojekta izstrāde kopā ar autoruzraudzību tika uzticēta SIA «Namejs Plus», kas darbus veica par 10 164 eiro.

Savukārt ēkas būvniecību par 410 474 eiro veica SIA «Latvijas energoceltnieks», bet būvuzraudzību 3581 eiro apmērā nodrošināja SIA «Lerix».



Pašvaldības foto