ZZ.lv ARHĪVS

Simtie ielaistie vārti un zaudējums «Kurbadam» (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 19. marts 15:43

1029
Simtie ielaistie vārti un zaudējums «Kurbadam» (FOTO)

Latvijas hokeja virslīgas pusfināla izslēgšanas sērijas trešajā spēlē savās mājās HK «Zemgale/LLU» tikās ar HK «Kurbads». Jelgavnieku pārsteidzoši neagresīvā spēle ļāva viesiem gūt četrus vārtus un zaudēt tikai vienus – 1:4 (0:2; 0:2; 1:0). Sērijas vadību atkārtoti iegūst HK «Kurbads» spēlētāji, kuri svētdienas ceturtajā spēlē būs vienu soli no nokļūšanas finālā, – 2:1. HK «Zemgale/LLU» spēlētājiem arī būs pietiekama motivācija cīņai līdz pēdējam.

Spēles iznākumu pārsvarā diktēja notikumi pirmajā trešdaļā. Piektajā minūtē HK «Kurbads» spēlētājiem izdevās izveidot ātru pretuzbrukumu, un uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis atklāja spēles rezultātu – 1:0. Jelgavnieku mēģinājumi atspēlēties tika bremzēti ar virkni noraidījumu. Viesi arī tika pie noraidījumiem, bet toties viņi septiņpadsmitajā minūtē spēja izmantot vienu savu vairākumu, kad Aleksandrs Galkins guva vārtus – 2:0. HK «Zemgale/LLU» tiešām pārsteidzoši neveiksmīgi neizmantoja savus vairākumus un pirmajā trešdaļā palika iedzinēju lomā.

Otrajā trešdaļā spēles kontrole piederēja HK «Kurbads». Trešdaļas vidū viņi pat uz piecām minūtēm bija palikuši ledus saimnieku aizsardzības zonā. HK «Zemgale/LLU» trešdaļā atbildēja tikai ar dažiem pretuzbrukumiem, kuri, par nelaimi, nebeidzās ar gūtiem vārtiem. Savukārt viesi trešdaļas gaitā paguva gūt divus vārtus. Trešajā minūtē vārtus guva Krists Apsītis, bet astoņpadsmitajā minūtē izcēlās Aleksandrs Macijevskis – 4:0. Ar Aleksandra Macijevska gūtajiem vārtiem jelgavnieki atzīmēja simto ielaisto ripu sezonas gaitā, bet paši sezonas gaitā ir guvuši 165 vārtus.

Pastāvēja iespēja, ka HK «Zemgale/LLU» varētu atspēlēties trešajā trešdaļā, ja spētu atrast sevī iekšējo motivāciju. Ceturtajā minūtē pēc Matīsa Gelaža un Eduarda Hugo Jansona piespēlēm vairākumu realizēja Ēriks Ozollapa – 1:4. Jelgavnieki turpināja dominēt uz laukuma, jo HK «Kurbads» spēlētājiem jau pietika ar četriem gūtiem vārtiem un viņiem bija svarīgāk precīzi nospēlēt aizsardzībā. Galu galā viņiem tas arī izdevās, jo HK «Zemgale/LLU» vairs vārtus neguva un bija spiesti atzīt sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 1:4. Līdz ar to sērijas rezultāts kļuva 1:2 viesu labā.


Foto: Ruslans Antropovs