ZZ.lv ARHĪVS

Aicina uz Elejas Sporta halles un peldbaseina sabiedrisko apspriešanu

zz.lv

2017. gada 6. marts 08:53

2835
Aicina uz Elejas Sporta halles un peldbaseina sabiedrisko apspriešanu

Jelgavas novada dome apstiprinājusi lēmumprojektu, kas paredz aizsākt publisko apspriešanu būvprojektam jaunbūvei «Zema enerģijas patēriņa ēka «Elejas Sporta halle un peldbaseins»», informē pašvaldība. Sabiedriskā apspriešana notiks līdz 23. martam, bet projekta prezentācija klātienē ikvienam interesentam pieejama 14. martā pulksten 19 Elejas Saieta namā.

«Elejas Sporta halles un baseina būvniecība ir ilgi gaidīts projekts Elejas, Lielplatones, Vilces, Sesavas, Platones puses iedzīvotāju vidū. Pagājušā gada jūlijā, kad projekta izstrādātāji SIA «DG Baltic» prezentēja jaunās būves dizaina konceptu un plānojumu, pašvaldība, ekonomisku apsvērumu vadīta, projekta izstrādātājus rosināja veikt izmaiņas – atkārtoti izvērtēt tehniskos risinājumus, reizē gan iestrādājot modernus siltumapgādes, rekuperācijas sistēmas variantus, gan mēģinot panākt finansiāli demokrātiskākus baseina uzturēšanas izdevumus. Tāpat debates bija par iespējami kvalitatīvāko un resursus taupīgāko ūdens attīrīšanas iekārtu uzstādīšanu, cenšoties baseina patērēto ūdeni vispirms attīrīt un tad izmantot labierīcībām. Pašvaldībai jāatzīst – projekta nodošana kavējās, un iedzīvotāji vairākkārt interesējušies par šo jautājumu iedzīvotāju sanāksmēs,» informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

«Cik vien Jelgavas novads ilgi pastāv, tik ilgi esam apzinājušies elejnieku ilgas pēc sporta halles. Pēc tam, kad pakāpeniski tika īstenoti tādi vērienīgi projekti kā zema enerģijas patēriņa ēkas jaunā Valgundes Sporta halle, jaunā Svētes pirmsskolas ēka, Staļģenes vidusskolas Sporta halle ar ēdnīcu, Elejas puses iedzīvotāji ar nepacietību ir gaidījuši, ja tā var teikt, savu rindu. Beidzot varam nodot vērtējumam vienu no svarīgākajiem projektiem būvdarbiem šajā un nākamajā gadā, kas apliecina tikai to, ka Jelgavas novads mērķtiecīgi īsteno savu attīstības programmu un investīciju plānu,» stāsta Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Elejas jaunā Sporta halle un peldbaseins līdzīgi kā citu izglītības iestāžu jaunie sporta kompleksi kalpos ne tikai kā fizisko aktivitāšu vieta konkrētā pagasta skolai, bet ar savu plānojumu paredz kļūt par multifunkcionālu sporta centrs dažādu mērogu sporta pasākumiem.

Sporta halles jaunbūve pacelsies līdzās Elejas vidusskolai, savienojot skolas ēku ar jauno būvi un nodrošinot ieeju jaunbūvē gan no skolas iekštelpām, gan ārpuses. Tādā veidā tiks nodrošināta sporta halles funkcionāla sasaiste ar skolas telpām dienas laikā un autonoma funkcionēšana vakara stundās ar atsevišķu ieeju no ielas.

Viss ēkas komplekss – 5612 kvadrātmetru platībā – paredz trīsstāvu būvi ar virsgaismas konstrukciju jumtu, kas tai piešķirtu vizuālu vieglumu un pielietu ar saules gaismu. Ņemot vērā šādu risinājumu, projektētāji pašlaik vēl izsver dažādus tehnoloģiskos risinājumus resursu taupības ziņā efektīvākai apkurei un baseina ūdens apsildei.

Sporta komplekss funkcionāli sadalīts trīs spārnos – baseina, sabiedriskajā blokā un sporta zāles korpusā, atbilstoši plānojot arī telpu izvietojumu. Pirmajā stāvā lielāko sporta korpusa daļu aizņem vingrošanas zāle, ģērbtuves, dušas, labierīcības, treneru istaba, kā arī baseina funkcionēšanas nodrošināšana (filtru, attīrīšanas iekārtu telpa), savukārt sabiedriskajā blokā tiks izvietota zāle dejām un cīņas sportam, trenažieru zāle, sporta zāle, florbola laukums, medicīnas kabinets un labierīcības apmeklētājiem.

Sporta kompleksa otrajā stāvā baseina zona veidos peldbaseinu ar četriem celiņiem 25 metru garumā, kā arī atsevišķu telpu ar peldbaseinu pirmsskolas vecuma bērniem, kas radīs iespēju nodrošināt augstāku ūdens temperatūru zīdainīšu un mazo bērnu peldināšanai. Arī ģērbtuves, dušas izvietotas atsevišķi lielā un mazā baseina apmeklētājiem, lai atvieglotu gan mazuļu ģērbšanu, gan atšķirīgu gaisa temperatūru. Tāpat gan lielā, gan mazā baseina blakus telpas būs atdalītas ar stikla sienu, lai vecāki vai apmeklētāji varētu vērot peldētāju aktivitātes. Projekts paredz arī mūsdienīgu atbilstoši pielāgotu ierīču uzstādīšanu baseinā, lai peldēšana būtu iespējama arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Otrā stāva sabiedriskajā blokā plānotas tribīnes basketbola un volejbola skatītājiem, skrejceļš vieglatlētikas aktīvistiem ar tāllēkšanas bedri. Turpat otrā stāva atpūtas zonā būs arī divas pirtis, masāžas kabinets, atpūtas telpa, medicīnas kabinets un neliela konferenču zāle pasākumiem.

Trešais stāvs galvenokārt paredz nodrošinājumu sportistiem un treneriem, kas apmetušies vai uzturētos sporta kompleksā uz vairāku dienu sacensībām vai sporta nometnēm – istabiņas ar virtuvi, atpūtas zonu, labierīcībām, veļas mazgātavu un žāvētāju, tāpat plānoti atsevišķi numuriņi treneriem.

«Obligāto peldētapmācību Jelgavas novads īsteno, savu izglītības iestāžu skolēnus vedot uz Jelgavas pilsētas LLU peldbaseinu – tā ir rūpīga grafika izstrāde, lai, ņemot vērā pilsētas skolu klašu vajadzības, varētu saplānot arī Jelgavas novada bērnu peldētapmācību. Līdz ar šo projektu mēs atvieglosim ne tikai obligāto peldētapmācības nodrošinājumu, bet spēsim konkrētajā reģionā radīt konkurētspējīgu un mūsdienīgu kompleksu, kas vietējiem iedzīvotājiem varēs sniegt milzum daudz iespēju aktivitātēm – pa dienu skolēnu peldētapmācībai, sacensībām, pēcpusdienās – mazuļu peldināšanai, grūtnieču vingrošanai, basketbolam, volejbolam, dažādām pieaugušo hobija lietām: dejām, cīņām un tā tālāk. Tas ir viens no principāliem centieniem – radīt pagastā šādus piesaistes objektus, lai iedzīvotājiem arī no blakus pagastiem vai pat no Lietuvas pierobežas vietām būtu kvalitatīvas sportošanas iespējas. Jā, sports nav tā joma, kur pašvaldība varētu pelnīt, tā ir joma, kur nepārtraukti jāiegulda, bet mēs jau arī šo naudu ieguldām tikai un vienīgi savos cilvēkos, skolēnos, bērnos, kas aug Jelgavas novadā,» skaidro Z.Caune.

Ikviens iedzīvotājs ir aicināts iepazīties ar būvprojekta–jaunbūves Elejas Sporta halles un peldbaseina projekta materiāliem un līdz 23. martam sniegt savus ierosinājumus. Savukārt, lai pilnvērtīgāk izzinātu projekta tehniskos risinājumus, kā tos prezentēs SIA «DG Baltic» pārstāvji, pašvaldība aicina apmeklēt arī sabiedrisko apspriešanu klātienē 14. martā pulksten 19 Elejas Saieta namā.

Informatīvie materiāli par projektu pieejami līdz 23. martam Jelgavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros Jelgavā (Pasta ielā 37) un Elejā (Dārza ielā 5) ar darba laiku pirmdienās no pulksten 8 līdz 18, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās no 8 līdz 17, piektdienās no 8 līdz 15.30, kā arī elektroniski ŠEIT

Aptaujas lapas un ierosinājumus iespējams iesniegt gan klātienē klientu apkalpošanas centrā, gan elektroniski, rakstot uz e-pastu dome@jelgavasnovads.lv  vai zvanot uz pašvaldības bezmaksas ierosinājumu un atsauksmju tālruni 80008083, atstājot savu komentāru un viedokli automātiskajā atbildētājā.


Paziņojums par sabiedrisko apspriešanu un projekta plāni apskatāmi ŠEIT.

Aptaujas lapa


Pašvaldības attēls