ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā restrukturizēs līdzšinējo Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru

zz.lv

2017. gada 22. februāris 08:12

1614
Jelgavas novadā restrukturizēs līdzšinējo Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru

Lai nodrošinātu vēl efektīvāku katras sociālās aprūpes iestādes darbu, Jelgavas novada pašvaldība plāno restrukturizēt līdzšinējo Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru, informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Restrukturizācijas galvenā iecere ir atjaunot iestādes statusu katrai centra filiālei. Tas nozīmē – līdzīgi kā pirms centra izveides, turpmāk Labklājības pārvalde pārraudzīs trīs atsevišķas iestādes: sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrus «Eleja», «Kalnciems» un «Staļģene».

«Pirms sešiem gadiem izveidotais vienotais sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs tika radīts ar mērķi nodrošināt vienotu sociālo pakalpojumu piedāvājumu visā Jelgavas novadā. Faktiski tas ir panākts. Pašlaik sociālajā jomā pašvaldība tiecas ieviest vēl plašāku sociālā atbalsta politiku. Līdz ar Labklājības pārvaldes izveidi tās pārraudzībā ir gan Sociālais dienests, gan aktivitāšu centri pagastos, gan jau minētās sociālās aprūpes iestādes. Būtībā tiek veikta resursu optimizācija, vairāk atbildības deleģējot pašām iestādēm, un līdz ar to Labklājības pārvalde pārrauga visu sociālo jomu kopumā,» skaidro Labklājības pārvaldes vadītāja Ilze Brakmane.

Katrs sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs īsteno līdzšinējo ilgstošas un īslaicīgas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu – Staļģenē un Kalnciemā sociālo aprūpi un rehabilitāciju pilngadīgām personām, bet Elejā – sociālos pakalpojumus un aprūpi krīzes situācijā nonākušām ģimenēm, bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, visos centros nodrošinot arī veselības aprūpes pakalpojumus.

Ar iestāžu reģistrāciju saistītie uzdevumi pēc lēmumprojekta apstiprināšanas domes sēdē uzdoti Labklājības pārvaldes vadītājai Ilzei Brakmanei.


Foto: Raitis Puriņš