ZZ.lv ARHĪVS

Pagastos izvietos ziņojumu dēļus un karšu stendus

zz.lv

2017. gada 17. februāris 18:35

744
Pagastos izvietos ziņojumu dēļus un karšu stendus

Lai nodrošinātu tūrisma un Jelgavas novada pašvaldības informācijas pieejamību, līdzās pašvaldības ēku un objektu numurzīmju nomaiņai, kā arī ielu un ceļu norādzīmju nomaiņai pašvaldība ieplānojusi pagastos tuvāko gadu laikā ieviest arī pēc vienota dizaina izstrādātus ziņojumu dēļus un stendus ar pagastu un novada kartēm, kas nodrošinās informācijas pieejamību, palīdzēs Jelgavas novada iedzīvotājiem un viesiem atrast interesējošos objektus, kā arī veicinās novada atpazīstamību un tūrisma attīstību, stāsta novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

«Ieguldot pašvaldības līdzekļus un piesaistot dažādu projektu naudu, jau šovasar uzstādīsim pirmos informācijas stendus Vilces pagastā, kā arī trīs novada kartes Valgundes, Kalnciema un Līvbērzes pagastā. Stends «Novada karte» veidots ar ilustratīvām bildēm, kuras atspoguļo galvenos novada apskates objektus, kartē iezīmēti arī velomaršruti, ģeoloģiskie un kultūrvēsturiskie objekti un mājražotāju apskates punkti, kā arī cita svarīga informācija ceļotājiem. Iecerēts, ka stends «Novada karte» jeb «Novada vārti» atradīsies astoņos novada punktos – uz galvenajiem autoceļiem, pa kuriem ciemiņi iebrauc novadā no citu pilsētu vai novadu teritorijas,» stāsta Jelgavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Līga Lonerte.

Projektā «Pakalpojumu pieejamības uzlabošana Vilces pagastā» informācijas stendi šovasar ieplānoti Vilces, Ziedkalnes, Mūrmuižas, Kalnrozes, Blankenfeldes, Bandenieku un Mazvilces ciemā. Plānots, ka tuvāko gadu laikā ziņojuma stendi sliesies katrā no 34 novada ciemiem. Savukārt informatīvie stendi ar pagasta kartēm tiks uzstādīti katrā novada pagastā, un tie līdzīgi kā «Novada karte» iedzīvotājiem un ciemiņiem kalpos par instrumentu, lai iepazītos ar katra pagasta bagātībām. Iecerēts gadā izvietot ne mazāk par četriem stendiem, kuru izmaksas būs 3525 eiro.


Foto: karsuveikals.lv