ZZ.lv ARHĪVS

Aicina pieteikt kandidātus konkursam «Jelgavas novada Uzņēmēju gada balva 2017»

zz.lv

2017. gada 3. februāris 13:40

568
Aicina pieteikt kandidātus konkursam «Jelgavas novada Uzņēmēju gada balva 2017»

Jau sesto reizi Jelgavas novada pašvaldība izsludina konkursu «Jelgavas novada Uzņēmēju gada balva 2017», lai apzinātu un godinātu Jelgavas novada uzņēmējus, kas pamanīti un atzinīgi novērtēti klientu, pircēju vai darbinieku vidū un kuri, godprātīgi darbojoties savā nozarē, sekmējuši uzņēmējdarbības vides attīstību novadā, informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. Arī šogad uzņēmumus var izraudzīt desmit nominācijās.

Līdz 9. aprīlim Jelgavas novada uzņēmēji, iedzīvotāji un pagastu pārvaldes var izvirzīt savus kandidātus balvas saņemšanai. Lai būtu iespēja piedalīties dažādu sfēru Jelgavas novada uzņēmējdarbības pārstāvjiem, tiek izvirzītas vairākas nominācijas: Gada lauksaimnieks, Gada ražotājs, Videi draudzīgs uzņēmums, Gada debija, Gada mājražotājs/amatnieks, Gada draudzīgākais darba devējs, Gada atraktīvākais uzņēmējs, Gada pakalpojumu sniedzējs, Gada ģimenes uzņēmums, Gada partneris.

Konkursam var pieteikt Jelgavas novadā esošas komercsabiedrības, to filiāles un struktūrvienības, kuras veic saimniecisko darbību Jelgavas novada teritorijā neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares. Tāpat var tikt pieteikti komersanti, lauksaimnieciskās ražošanas un citu aroddarbību veicēji – fiziskas personas, kas reģistrējušas un veic saimniecisko darbību Jelgavas novadā. Iepriekšējo trīs gadu uzvarētāji nedrīkst piedalīties konkursā nominācijā, kurā saņemts apbalvojums.

Saskaņā ar «Lursoft» datiem, Jelgavas novadā darbojas vairāk nekā 2500 uzņēmumu. «Katru gadu, organizējot šo konkursu, pašvaldība ievēro un novērtē arvien vairāk fantastisku uzņēmumu, ar ko lepoties. Savukārt uzņēmumiem tā ir brīnišķīga iespēja tapt pamanītiem un novērtētiem no pircēju puses,» teic Attīstības nodaļas vadītāja Līga Lonerte. Viņa norāda, ka pēc konkursa reklāma iet no mutes mutē un uzņēmums var kāpināt savu ražošanas apjomu. Tā ir arī iespēja pašvaldībai pamanīt uzņēmumus, kam ražošana vairāk vērsta uz eksportu vai individuāliem pasūtījumiem. «Tāpēc aicinu ikvienu novada iedzīvotāju atsaukties konkursam un pieteikt savu favorītu – preces vai pakalpojuma sniedzēju, kas izpelnījies simpātijas un atzinību, lai mēs varētu novērtēt gan jaunus uzņēmumus, gan stabilus tirgus dalībniekus,» aicina Attīstības nodaļas vadītāja Līga Lonerte.

Uzvarētājus vērtēs konkursa komisija piecu cilvēku sastāvā. Viņu vidū būs pārstāvji no Jelgavas Biznesa inkubatora, AS «Attīstības finanšu institūcija «Altum»» un pašvaldības.

Uzvarētāji visās nominācijās tiks godināti Jelgavas novada svētkos priekšsēdētāja pieņemšanā 19. maijā, pasniedzot viņiem atzinības rakstu un naudas balvu 140 eiro vērtībā.

Kandidatūras izvirzāmas, iesniedzot vienotu pieteikuma formu pagastu pārvaldēs, Jelgavas novada Attīstības nodaļā Lielajā ielā 5/7 vai Jelgavas novada pašvaldības sekretariātā Pasta ielā 37, kā arī aizpildot pieteikuma formu novada mājas lapā www.jelgavasnovads.lv.

Ar konkursa nolikumu un tā pielikumiem var iepazīties Jelgavas novada pašvaldības mājas lapā vai sazinoties ar uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāju Sandu Lakutijevsku (sanda.lakutijevska@jelgavasnovads.lv, tālrunis 63048487 vai 29558505).


Foto: Jelgavas novada pašvaldība