ZZ.lv ARHĪVS

Ziemassvētki ar cerības smaržu (FOTO)

zz.lv

2017. gada 14. janvāris 19:22

11286
Ziemassvētki ar cerības smaržu (FOTO)

Koncerti, ko ar Jelgavas domes un pašvaldības iestādes «Kultūra» atbalstu rīko Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvalde un Nacionālo kultūras biedrību asociācija, tiek rīkoti jau vairāk nekā gadu desmitu. Šodien tas norisinājās pilsētas kultūras namā.

«Nemaz nav tik svarīgi, lai koncerta laiks tieši sakristu ar pareizticīgo Ziemassvētkiem, jo pašā svētvakarā (6. janvārī) lielākā daļa taču apmeklē baznīcu vai svin ģimenes lokā,» tā vēl pirms gada skaidroja vairākkārtējā šo koncertu režisore Lolita Truksne. Šogad režisores godā ir Rita Barona, kura koncertu veidojusi pēc principa, ka visa pamatā ir cerība. «Tā pavada cilvēku no dzimšanas līdz pat pēdējam elpas vilcienam, ļauj saglabāt ticību visgrūtākajos brīžos, caur cerību varam gūt dvēseles piepildījumu un mieru,» uzskata R.Barona.

Pārējā koncerta veidotāju komanda gan palikusi nemainīga – jau kuru gadu mākslinieciskā vadītāja ir Jeļena Vavilova, bet scenogrāfe – Anna Ziemele, literārās konsultantes – Raisa Andžāne un Ludmila Veržbicka.

FOTO: Maksims Šaldajevs