ZZ.lv ARHĪVS

Ziemassvētki ar cerības smaržu

Uldis Veilands

2017. gada 13. janvāris 13:06

206
Ziemassvētki ar cerības smaržu

Koncerti, ko ar Jelgavas domes un pašvaldības iestādes «Kultūra» atbalstu rīko Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvalde un Nacionālo kultūras biedrību asociācija, tiek rīkoti jau vairāk nekā gadu desmitu. Šogad pilsētas kultūras namā tas notiks 14. janvārī pulksten 14, informē Sabiedrības integrācijas pārvaldes vadītājas vietniece Evika Kaufelde.

«Nemaz nav tik svarīgi, lai koncerta laiks tieši sakristu ar pareizticīgo Ziemassvētkiem, jo pašā svētvakarā (6. janvārī) lielākā daļa taču apmeklē baznīcu vai svin ģimenes lokā,» tā vēl pirms gada skaidroja vairākkārtējā šo koncertu režisore Lolita Truksne. Šogad režisores godā ir Rita Barona, kura koncertu veidojusi pēc principa, ka visa pamatā ir cerība. «Tā pavada cilvēku no dzimšanas līdz pat pēdējam elpas vilcienam, ļauj saglabāt ticību visgrūtākajos brīžos, caur cerību varam gūt dvēseles piepildījumu un mieru,» uzskata R.Barona.

Pārējā koncerta veidotāju komanda gan palikusi nemainīga – jau kuru gadu mākslinieciskā vadītāja ir Jeļena Vavilova, bet scenogrāfe – Anna Ziemele, literārās konsultantes – Raisa Andžāne un Ludmila Veržbicka.

Ziemassvētki – brīnuma gaidīšanas laiks, kad krītoša sniegpārsla ienes mieru dvēselē un daba izdzīvo vistumšāko nakti, lai atkal dotu ceļu gaismai. Ziemassvētki ir vieni no gada skaistākajiem svētkiem, kas parasti spēj ieinteresēt ne tikai dažādu konfesiju, bet arī ne pārāk reliģiozi noskaņotus skatītājus, jo Ziemassvētki ir piedošanas laiks, kad visi ceram un noticam brīnumiem.

Koncertā piedalīsies Latvijas Pareizticīgās baznīcas vīru koris «Logos» (mākslinieciskais vadītājs tēvs Joans Šenroks), Jelgavas pašvaldības iestādes «Kultūra» jauktais koris «Balti» (diriģente Maija Branka), Liepājas zvanu ansamblis «Campanella» (vadītāja Astra Ziemele) un «Nikola-Studija» bērnu koris no Rīgas (mākslinieciskā vadītāja Irina Izvekova). Kā solisti uzstāsies Jelgavas Mūzikas vidusskolas audzēknis pianists Jānis Čudars (pedagoģe Silvija Audre) un mecosoprāns Irina Izvekova.

Savu svētību pasākuma norisei devis Jelgavas Sv.Simeona un Sv.Annas pareizticīgo katedrāles priesteris tēvs Aleksandrs, kura balss kopā ar L.Veržbicku skanēs ierakstā koncerta laikā.

Ieejas maksa koncertā – 1 eiro. Biļetes var iegādāties Jelgavas Nacionālo kultūras biedrību asociācijā (Sarmas ielā 4) Sabiedrības integrācijas pārvaldes darba laikā, bet koncerta dienā no pulksten 12 – Jelgavas kultūras namā. Ieņēmumi par biļetēm tiks ziedoti labdarībai.