ZZ.lv ARHĪVS

Izraudzīti Starptautiskā ledus skulptūru festivāla dalībnieki

Uldis Veilands

2017. gada 12. janvāris 15:09

368
Izraudzīti Starptautiskā ledus skulptūru festivāla dalībnieki

Par deviņpadsmitā Starptautiskā ledus skulptūru festivāla, kas Jelgavā norisināsies no 10. līdz 12. februārim, tēmu izraudzīts «Karnevāls». Dalībai festivālā žūrijas komisija apstiprinājusi 32 profesionālus tēlniekus no astoņām valstīm: Itālijas, Īrijas, Krievijas, Lietuvas, Mongolijas, Portugāles, Turcijas un Latvijas.

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes (JPPI) «Kultūra» organizētajā skiču atlases konkursā kopumā tika saņemti 60 mākslinieku pieteikumi un 103 ledus skulptūru skices, informē JPPI «Kultūra» Sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova. Skulptori tēmu interpretē dažādi, kādam karnevāls saistās ar bērnību un svētkiem, kādam – ar romantiku un iepazīšanos, bet citam – manipulēšanu un slēpšanos aiz maskas.

Mākslinieki konkursā, kā jau ierasts, piedalīsies divās kategorijās: individuālā skulptūra un komandas skulptūra. Festivāla laikā taps 45 konkursa skulptūras – 30 mazās (individuālās) un 15 lielās (komandu). Papildus tiks veidotas arī vairākas foto skulptūras un «Koskenkorva» ledus bārs. Ledus tēlnieki Jelgavā ieradīsies 5. februārī un darbus turpinās līdz 10. februārim, savukārt apmeklētāji skulptoru veikumu apskatīt varēs no 10. līdz 12. februārim.

«Festivāls šo 19 gadu laikā Jelgavu ir iezīmējis pasaules lielāko ledus skulptūru festivālu kartē un ir lielākais šāda veida pasākums Baltijā, uz kuru ik gadu piesakās vairāk nekā 50 profesionāli tēlnieki no visas pasaules. Unikālais brīvdabas pasākums ziemas sezonā ir galvenais tūristu galamērķis Latvijā, kas pulcē tūkstošiem apmeklētāju, ne tikai no Latvijas, bet arī no ārzemēm,» pārliecinājies JPPI «Kultūra» vadītājs Mintauts Buškevics.

Festivāla viesus sagaida plaša kultūras un izklaides programma – uzstāsies «Carnival Youth», Lauris Reiniks, Roberto Meloni, «Daddy was a milkman» (Lietuva), «The Roop» (Lietuva), notiks dažādi muzikāli rotaļu uzvedumi bērniem, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, skulptūru spīdēšana un uguņošana, kā arī daudzi citi atraktīvi pasākumi.

Iepriekšpārdošanā līdz 9. februārim «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās biļetes var iegādāties lētāk: pieejamas ģimenes biļetes, atlaides skolēniem, studentiem, pensionāriem. Īpašas cenas, pērkot biļetes Jelgavas Kultūras namā, paredzētas Jelgavas skolēnu kartes un Jelgavas iedzīvotāju kartes īpašniekiem.