ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada pensionāriem jubilejās turpmāk dāvinās mājražotāju produkciju

LETA

2017. gada 3. janvāris 17:46

1763
Jelgavas novada pensionāriem jubilejās turpmāk dāvinās mājražotāju produkciju

Jelgavas novada seniori turpmāk nozīmīgās dzīves jubilejās no pašvaldības dāvanā saņems vietējo mājražotāju produkciju, liecina novada domes deputātu apstiprinātā kārtība.

«Apkopojot līdzšinējo ierasto praksi, kad nozīmīgās dzīves jubilejās seniorus sveica pagastu pārvalžu vadītāji, Jelgavas novada pašvaldība ir izstrādājusi kārtību, kas būtu vienota un vienlīdzīga visiem senioriem visos Jelgavas novada pagastos. Ja līdz šim kādam no pagastiem bija tradīcija godināt, piemēram, 70 vai 80 gadu jubilejā, sarūpējot ziedus un nelielu dāvaniņu, piemēram, ar pagasta simboliku, tad pašreiz apstiprinātā kārtība paredz, ka turpmāk Jelgavas novada iedzīvotāji, kas sasnieguši pensionēšanās vecumu, sākot no 65 gadiem pusapaļās un apaļās jubilejās tiks godināti ar vienāda satura dāvaniņu desmit eiro vērtībā,» aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Labklājības pārvaldes izstrādātā kārtība paredz, ka 65, 70, 75, 80, 85, 90 un 95 gadu jubilejās sumināmie saņems jau minēto dāvanu, bet jubilāri, kam apritēs 100 gadi, apaļajā jubilejā un arī katrā nākamajā dzimšanas dienā saņems 100 eiro naudas veidā un dāvanu 30 eiro vērtībā.

«Dāvanām organizēta vienota iegāde, saturiski paredzot Jelgavas novada mājražotāju produkcijas komplektāciju, izvēloties no vietējā medus, tēju, sukāžu, saldumu un ievārījumu klāsta,» informēja D.Kaņepone.

Pašvaldības budžetā šim nolūkam paredzēti nedaudz mazāk par 11 000 eiro, ņemot vērā, ka jubilāru kopskaits katru gadu var mainīties. 2017. gadā plānots sveikt 1047 seniorus, no kuriem vismaz trīs būs tādi, kas atzīmēs 100 un vairāk gadu.


Foto: Raitis Puriņš