ZZ.lv ARHĪVS

Atkal notiks konkurss «Laukiem būt»

Agnese Leiburga

2016. gada 27. decembris 09:59

516
Atkal notiks konkurss «Laukiem būt»

Līdz 13. janvārim Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) birojos visā Latvijā gaida elektroniski iesniegtus biznesa plānus konkursam «Laukiem būt!», informē LLKC.

Noslēgušās mācības topošajiem uzņēmējiem «Tu vari vairāk!», tādēļ to dalībniekiem ir iespēja startēt konkursā «Laukiem būt!». Biznesa plānus var iesniegt visi, kas izgājuši mācības šajā vai iepriekšējā gadā. Konkurss noritēs divās kārtās, pirmajā – reģionālajā kārtā – dalībnieki konkurēs ar saviem un tuvējiem novadniekiem, savukārt otrajā – valsts mēroga kārtā – sacentīsies ar 15 labākajiem no visas valsts.

Projekta vadītāja Baiba Gulbe atzīst: «Šogad īpaši priecīgi esam par diviem jauninājumiem. Pirmo reizi konkursa vēsturē tā dalībniekiem sava biznesa ideja būs ne tikai jāprezentē, bet arī jāiepazīstina konkursa žūrija ar idejas prototipu. Turpinās arī veiksmīgi aizsāktā sadarbība ar finanšu institūciju «Altum», kas pasākumu atbalsta ne vien mācību gaitā, bet arī iesaistās konkursa žūrijā un nominē savu simpātijas balvu.»

Konkursa kopējais balvu fonds ir 30 000 eiro. Finālistiem būs iespēja piesaistīt arī mentorus, kas palīdzēs biznesa attīstīšanā. Visas ideju prezentācijas vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs kā pieaicinātie un LLKC, tā «Altum» speciālisti.

Papildus biznesa plānam visiem dalībniekiem jāaizpilda konkursa pieteikuma anketa un jāiesūta CV. Pieteikuma anketu, konkursa nolikumu un atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem var iegūt, sazinoties ar savu LLKC konsultantu.

Konkurss «Laukiem būt!» notiek jau piekto gadu. Kā ierasts, jaunie uzņēmēji savas biznesa idejas varēs iesniegt trīs kategorijās: uzņēmējdarbības ideja lauksaimniecības nozarē, uzņēmējdarbības ideja nelauksaimniecības nozarē un lauksaimniecības produkcijas pievienotās vērtības radīšana.