ZZ.lv ARHĪVS

Svētkus svin novada audžuģimenes un aizbildņi (FOTO)

Lāsma Antoneviča

2016. gada 17. decembris 21:08

19546
Svētkus svin novada audžuģimenes un aizbildņi (FOTO)

Pateicoties par atbalstu, rūpēm un mīlestību, kas sniegti bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, Jelgavas novada Bāriņtiesa mirkli pirms Ziemassvētkiem tradicionāli pulcēja kopā savas audžuģimenes un aizbildņus. Svētku dalībnieki varēja baudīt ne tikai pašvaldības sarūpēto koncertu, dāvaniņas un saldumus. Audžuģimenēm un aizbildņiem tika pasniegtas arī 150 dāvanas, par ko jāpateicas sadarbībai ar Latvijas Bērnu fondu.

«Šis nebūt nav tas vieglākais pienākums, ne visi to spēj uzņemties, un tālab vēl jo vairāk priecē fakts, ka mūsu vidū atrodas tik daudzi, kas gatavi dot no sevis vēl kādam, kas nonācis grūtībās. Šobrīd novadā ir ap 60 aizbildņu un 18 audžu ģimeņu, kurās kopā dzīvo ap 120 bērnu,» teic Jelgavas novada Bāriņtiesas priekšsēdētāja Olga Rudaka.

Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone atgādina – kopš novada izveides 2009. gadā domes politika konsekventi vērsta uz to, lai maksimāli nodrošinātu bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu, īpaši divus līdz trīs gadus vecu, aprūpi ģimeniskā vidē.



Foto: Maksims Šaldajevs