ZZ.lv ARHĪVS

Kausus sadala galda tenisisti

Maija Laizāne

2016. gada 8. decembris 00:00

0
Kausus sadala galda tenisisti

Ar sestās kārtas sacensībām Mātera ielas hallē noslēdzās Jelgavas Sporta servisa centra kausa izcīņa galda tenisā. Pēc četru kārtu labāko rezultātu kopvērtējuma uzvarētāju pjedestāla pirmo un trešo pakāpienu ieņēma dobelnieki Kaspars Tabors un Nikolajs Šikovs, bet otro – mājinieks un pērnruden dibinātā Jelgavas Galda tenisa kluba valdes priekšsēdētājs Endijs Rožkalns. Dāmu konkurencē trijniekā vietu secībā Ludmila Bulaka, Laura Indrikova un Svetlana Petrova.
«Manuprāt, pirmais darbības gads mūsu klubam izvērties veiksmīgs,» Endijs spriež, ka galda tenisa popularitāte Jelgavā pamazām, bet aug. Pirmajā pusgadā vairākās sacensību kārtās sarīkots pilsētas čempionāts, gada otrajā pusē – kausa izcīņa, kas kopumā pulcējusi ap 40 spēlētāju no Jelgavas pilsētas, novada, Dobeles, Bauskas, Iecavas, Tukuma, Rīgas. Ne visi piedalījušies vērtējumam paredzētajās četrās kārtās, bet uz piekto, piemēram, sanākuši vairāk par diviem desmitiem.
Kluba vadītājs gandarīts arī par novembrī sarīkoto «Četru pilsētu kausu», kas iekļauts Latvijas Galda tenisa federācijas reitinga sacensību sarakstā. «Piedalījās komandas no Jelgavas, Dobeles, Jūrmalas un Tukuma, katrā pa sešiem spēlētājiem, tostarp vieni no labākajiem Latvijas galda tenisistiem,» Endijs piemēram nosauc tukumnieku Kalvi Siljāni ar 30. numuru Latvijas reitingā. Trofeju izcīnīja Tukums, bet mājiniekiem tā bija laba pieredze.
Līdzīgi tiek uzlūkotas arī gaidāmās Latvijas komandu čempionāta otrās kārtas sacensības šosestdien Jēkabpilī. Jelgavnieki šajā turnīrā piedalās pirmo gadu un pēc spēlētāju individuālā reitinga ierindoti ceturtajā līgā.