ZZ.lv ARHĪVS

Mājražotāju veikals «Amatnieku sēta» pārceļas uz pašu Jelgavas centru (FOTO)

Gaitis Grūtups

2016. gada 6. decembris 18:06

47687
Mājražotāju veikals «Amatnieku sēta» pārceļas uz pašu Jelgavas centru (FOTO)

Divreiz plašākās telpās Lielajā ielā 5/7, kur līdz 2011. gadam atradās akciju sabiedrības «Krājbanka» Jelgavas birojs, iemājojis biedrības «Pārtikas amatnieki» veikals «Amatnieku sēta», kas līdz šim atradās Mātera ielā 5/7. Veikalā plašā piedāvājumā ir zemnieku saimniecībās ražoti pārtikas produkti, kā arī lietišķās mākslas izstrādājumi.

Pastāvīgā pircēja pensionāre Rasma Garbele no Ūziņiem teic, ka viņai garšo maize un siers, ko var nopirkt «Amatnieku sētā». Viņai kā vecākam cilvēkam svarīgi, ka jaunajā vietā veikala slieksnis ir zemāks. Taču veikals tagad atrodas mazliet tālāk no R.Garbelei svarīgās autoostas, nekā tas bija agrāk. Toties ārstam Paulim Rēvelim, kas arī bija ieradies apskatīt «Amatnieku sētas» jauno vietu, šis veikals tagad ir tuvāk mājām.

Biedrības «Pārtikas amatnieki» valdes priekšsēdētāja Lolita Duge teic, ka «Amatnieku sēta» ir laba iespēja izvērsties mājražotājiem, kuri sāk savu uzņēmējdarbību un kuri vēl šaubās, vai viņu piedāvātā prece ir pieprasīta. «Veikalam «Amatnieku sēta» nav vadītāja. Līdz šim tas ir strādājis uz brīvprātības principa. Taču domājam veikt pārmaiņas,» stāsta L.Duge.

Siera mājražotāja Ināra Mālkalne no Sesavas pagasta priecājas par jauno telpu plašumu. «Pircējs jau pērk ar acīm. Tagad var pārskatāmāk preci izvietot,» spriež I.Mālkalne. Apmierināta ar plašāku vitrīnu ir Tērvetes pagasta zemnieku saimniecības «Vainadziņi» saimniece Gunta Miļūna, kas piedāvā mājās ražotas desas un kūpinājumus. Biedrībā «Pārtikas amatnieki» darbojas ap piecdesmit mājražotāju, kas pārstāv ne tikai Jelgavas, bet arī Ozolnieku, Tērvetes un citus kaimiņu novadus.

Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone paskaidro, ka Jelgavas novada pašvaldība iepirkuma rezultātā noslēgusi līgumu ar ēkas Lielajā ielā 5/7 īpašnieku SIA «Bomis LTD» par telpu nomu uz pieciem gadiem 695,3 kvadrātmetru platībā. Noslēgtā cena ir 7,7 eiro par vienu kvadrātmetru mēnesī, kopā veidojot summu 5354 eiro apmērā. Šajā ēkā turpmāk atradīsies arī pašvaldības Bāriņtiesa, Sociālais dienests un Attīstības nodaļa. Turklāt ēkas 1. stāvā būs arī invalīdu dienas centrs «Saulesstars», kas paralēli darbosies Svētes pagastā. Ikmēneša komunālās izmaksas sedz pašas biedrības, taču telpu īri – pašvaldība. D.Kaņepone piebilst, ka pašvaldība centīsies rast atbalstu mazajiem uzņēmējiem un mājražotājiem arī citā veidā, piemēram, nodrošinot dalību starptautiskās izstādēs vai gādājot par vienotas tirdzniecības vietas vizuālo izskatu.


Foto: Raitis Puriņš