ZZ.lv ARHĪVS

Sveic Jelgavas novada sirdsgudrās vecmāmiņas un vectētiņus (FOTO)

zz.lv

2016. gada 6. decembris 11:53

47619
Sveic Jelgavas novada sirdsgudrās vecmāmiņas un vectētiņus (FOTO)

Novērtējot vecvecāku dzīves gudrību un sirsnību, jau piekto reizi sveikti Jelgavas novada konkursa «Sirdsgudrā vecmāmiņa/sirdsgudrais vectētiņš» laureāti, informē novada pašvaldība. Svinīgais pasākums notika Līvbērzes Kultūras namā.

Vecvecākus konkursam pieteica bērni un mazbērni. No pieteiktajiem dalībniekiem katra pagasta pārvalde izvirzīja savu pretendentu. Tituls šogad piešķirts Tamārai Duncei no Elejas pagasta, Danutai un Valdim Švolmaņiem no Glūdas pagasta, Airai Treigūtei no Jaunsvirlaukas pagasta, Mirdzai un Miervaldim Šukteriem no Kalnciema pagasta, Natālijai un Valērijam Orloviem no Lielplatones pagasta, Mārītei Fiļimonovai no Līvbērzes pagasta, Vinetai Dorofejevai no Platones pagasta, Līgai un Jānim Bērziņiem no Sesavas pagasta, Sarmītei Zakovicai no Svētes pagasta, Ritai Kovaļevskai no Valgundes pagasta, Aldonai Babrei no Vilces pagasta, Miroslavai Zajankovskai no Vircavas pagasta un Lolitai Barvidai no Zaļenieku pagasta. Iesūtītās vēstules apliecina, ka visvairāk mazbērni un bērni novērtē tieši kopā pavadīto laiku – svētku svinēšanu, jaunu prasmju apgūšanu, došanos ceļojumos un pasākumu apmeklēšanu. Vecvecākiem tika pasniegtas arī naudas balvas.

Pasākumu organizē «Europe Direct» Informācijas centrs sadarbībā ar Jelgavas novada Labklājības pārvaldi un novada Senioru biedrību, lai veicinātu starppaaudžu pieredzes apmaiņu, ģimenisku saišu stiprināšanu, dzimtas kultūras vērtību nodošanu un jaunākās paaudzes ciešāku emocionālo sasaisti ar vecvecāku pieredzes novērtējumu. Viena no Eiropas Komisijas prioritātēm ir senioru iekļaušana sabiedriskās aktivitātēs un vienlīdzīgu tiesību nodrošināšana. Svinīgo godināšanu papildināja muzikāli priekšnesumi, ko sniedza bērnu kolektīvs «Noslēpums» un Mārtiņš Ruskis ar grupu «Nevainīgais trio».


Foto: Jelgavas novada pašvaldība