ZZ.lv ARHĪVS

Kādreizējā «Krājbankas» ēkā iemājos Jelgavas novada pašvaldības struktūrvienības un «Pārtikas amatnieki»

zz.lv

2016. gada 29. novembris 18:55

3566
Kādreizējā «Krājbankas» ēkā iemājos Jelgavas novada pašvaldības struktūrvienības un «Pārtikas amatnieki»

Jelgavas novada pašvaldība noslēgusi īres līgumu uz pieciem gadiem par vairāku stāvu īri bijušajā «Krājbankas» ēkā Lielajā ielā 5/7, Jelgavā. Paredzēts, ka ēkas pirmajā stāvā iekārtosies biedrības «Pārtikas amatnieki» veikaliņš un tiks ierīkotas telpas invalīdu dienas centram «Saulesstars», savukārt augstāk ēkā atradīsies pašvaldības Bāriņtiesa, Sociālais dienests un Attīstības nodaļa, informē pašvaldība.

Jelgavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA «Bomis LTD» par telpu nomu uz pieciem gadiem 695,3 kvadrātmetru platībā vairākos Lielās ielas 5/7 ēkas stāvos. Paredzēts, ka ēkas 4. stāvā atradīsies Bāriņtiesa un Sociālais dienests, savukārt 5. stāvā – pašvaldības Attīstības nodaļa. «Attīstības nodaļai, kas šobrīd atrodas Katoļu ielā 2b, 15. decembrī beigsies telpu nomas līgums. Līdz ar to rasts risinājums ērtākām telpām arī dienestiem, kas diendienā uzņem un konsultē cilvēkus,» stāsta Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša, piebilstot, ka ēkā ir lifts un piekļuve personām ar īpašām vajadzībām tiks nodrošināta.

Pārcelšanās plānota līdz 4. decembrim. Šajā laikā nodaļu darbība tiks nodrošināta, kā ierasts. Biedrības «Pārtikas amatnieki» veikals, kas līdz šim atradās pretī autoostai Jelgavā, Pasta ielā 41, jau ir slēgts un jaunajā vietā tiks atvērts otrajā decembra nedēļā. Vēl ēkas 1. stāvā būs biedrības «Invalīdu dienas centrs «Saulesstars»» telpas, bet vienlaikus tā atradīsies arī Svētes pagastā. Pēc iestāžu pārcelšanās domes administrācijas ēkā no Aviācijas ielas 8 atgriezīsies Administratīvā komisija, arī Darba aizsardzības, ugunsdrošības un civilās aizsardzības nodaļa, kas atrodas Cukura ielā 22. Pārējās telpas tiks aizpildītas saskaņā ar pārstrukturizāciju.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība