ZZ.lv ARHĪVS

Seminārā meklēs kontaktus un iedvesmu

zz.lv

2016. gada 23. novembris 07:48

484
Seminārā meklēs kontaktus un iedvesmu

Atbalstot mazo uzņēmējdarbību un stiprinot uzņēmēju profesionālās kompetences, Jelgavas novada pašvaldība organizē radošu semināru «Biznesa iespēju un iedvesmas diena», ietverot pasākumā līdz šim Jelgavā neizmantotu, bet praksē atzinīgi vērtētu kontaktu pēcpusdienu, informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone. «Biznesa iespēju un iedvesmas diena» notiks 29. novembrī Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā no pulksten 10 līdz 15.

«Lai gan pēc formas līdzīgs semināram, gaidāmais pasākums tāds tomēr nav. Drīzāk – idejiski ļoti noderīgs ikvienam topošajam uzņēmējam vai iesācējam biznesā, kur smelties padomus, uzklausīt mentoru ieteikumus, iedvesmu stāstus, dalīšanos pieredzē un vienlaikus, protams, iegūt padomdevējus un konsultantus, kas var noderēt kādā uzņēmējdarbības strupceļa brīdī,» par pasākumu stāsta Jelgavas novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāja Sanda Lakutijevska.

Pasākumā piedalīsies uzņēmuma «Overly.lv» pārstāvis Ainārs Kļaviņš, Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs Ņikita Kazakēvičs, biznesa un finanšu institūcijas «Altum» vadītāja Mārīte Lazdiņa, «Nordea» bankas un LLU Tehnoloģiju pārneses centra pārstāvji. «Līdz ar to pasākums gaidāms ar pievienoto vērtību ikvienam dalībniekam, kas vēlas vienkopus saprast, kā labāk izmantot piedāvātos finanšu instrumentus no fondu un atbalsta programmu puses un kā veiksmīgāk uzrunāt sabiedrību uzņēmuma atpazīstamības veicināšanai.»

S.Lakutijevska skaidro, ka dalībai šajā pasākumā ir nepieciešams paņemt līdzi savu vizītkarti un atbildi uz trīs pavisam vienkāršiem jautājumiem – kas tu esi, kādu klienta problēmu vari atrisināt , kā un kur tevi var atrast. Pasākuma beigās interesenti būs ieguvuši jaunus un biznesa vidē nozīmīgus kontaktus, kurus tālāk jau varēs izmantot veiksmīgas uzņēmējdarbības attīstībā.

Pasākumā Jelgavas novada pašvaldība pasniegs balvas arī tiem sešiem jaunajiem uzņēmējiem, kas konkursā «Esi uzņēmējs Jelgavas novadā» tikuši pie pašvaldības starta kapitāla biznesa attīstīšanai. Kā ziņots iepriekš, 5. oktobrī, izvērtējot uzņēmējdarbības idejas, žūrijas komisija atbalstīja sešus jaunos uzņēmējus, kam nepieciešamas investīcijas biznesa idejas realizēšanai. Tā Kristīne Ozoliņa vēlas iegādāties cūku pupu tīrīšanas mašīnu kraukšķu «Pupuchi» tehnoloģiskā procesa nodrošinājumam, bet Līva Jubalte iecerējusi izveidot internetveikalu un uzsākt pinjatu ražošanu, pasākumu un svinību inventāra gatavošanu un tirdzniecību. Savukārt Raivim Andersonam ķiploku audzēšanā nepieciešams riteņarkls, bet Valts Neilands iecerējis iegādāties šķeldotāju pilna ražošanas cikla nodrošinājumam teritoriju sakopšanā. Tāpat atbalstīta Antona Plavoka iecere iekārtot telpu latvisko pirts tradīciju semināru organizēšanai un Sanitas Bēmas vēlme iegādāties darba materiālus floristikas pakalpojumu sniegšanai.

Pasākuma reģistrācijas forma pieejama ŠEIT, bet programma ŠEIT.



Foto: Raitis Puriņš