ZZ.lv ARHĪVS

Bērzes pagasta Miltiņos atklāts labiekārtotais sporta un atpūtas laukums (FOTO)

zz.lv

2016. gada 21. novembris 07:20

2698
Bērzes pagasta Miltiņos atklāts labiekārtotais sporta un atpūtas laukums (FOTO)

Lai nodrošinātu aktīvas brīvā laika pavadīšanas iespējas visa vecuma iedzīvotājiem, Dobeles novada Bērzes pagasta Miltiņos atklāts labiekārtots sporta un atpūtas laukums, informē novada pašvaldības projektu vadītāja Taiga Gribuste un vecākā konsultante Dzintra Matisone.

Mazākiem bērniem laukumā uzstādītas rotaļu iekārtas (smilšu kaste, batuts, mājiņa, virvju piramīda, karuselis), jauniešiem – vingrošanas stieņi, basketbola laukums, trenažieri dažādu muskuļu grupu attīstīšanai. Basketbola laukumu un trenažierus varēs izmantot arī pieaugušie. Sporta laukuma teritorija labiekārtota ar soliņiem un atkritumu urnām.

Daži jau agrāk uzstādītie laukuma elementi ir saglabāti un atjaunoti. Izbūvēts bruģēts celiņš ar pieslēgumu esošajam ciema ceļam, tādējādi ir nodrošināta pieejamība māmiņām ar bērnu ratiņiem, kā arī vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri pieskata mazākus bērnus. Gar celiņu ir izbūvēts apgaismojums.       

Laukuma būvprojekta autori ir SIA «Veido vidi» un SIA «ILProjektu birojs», būvuzņēmējs – SIA «Reaton LTD», būvuzraugs – SIA «Bērziņa būvfirma».

Bērzes pagasta pārvaldes vadītājs Juris Kronbergs saņēma būvuzņēmēja dāvātu suvenīru – basketbola bumbu, kas jau turpat uz vietas tika iemēģināta, raidot to jaunajā basketbola grozā.

Projektu «Sporta un atpūtas laukuma labiekārtošana Bērzes pagasta Miltiņu ciemā» (Nr. 16-06-AL30-A019.2201-000004) finansē Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmā 2014.–2020. gadam. Projekta būvdarbi izmaksāja 52 809,40 eiro, tai skaitā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums 45 000 eiro un Dobeles novada pašvaldības finansējums 7809,4 eiro.


Foto: Dobeles novada pašvaldība