ZZ.lv ARHĪVS

Dobeles Valsts ģimnāzija saņem Draudzīgā aicinājuma fonda Skolu reitinga balvas

zz.lv

2016. gada 21. novembris 06:38

104
Dobeles Valsts ģimnāzija saņem Draudzīgā aicinājuma fonda Skolu reitinga balvas

«Dobeles Valsts ģimnāzija saņēmusi izcilu dāvanu Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienas priekšvakarā par savu veikumu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā,» par nominācijā «Angļu valoda» un pilsētu ģimnāziju grupā saņemtajām Draudzīgā aicinājuma fonda Skolu reitinga balvām priecājas ģimnāzijas direktore Inese Didže. Balvas tika pasniegtas svinīgā pasākumā 16. novembrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Skolu reitingā mācību iestādes tiek vērtētas pēc audzēkņu uzrādītajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos katrā mācību priekšmetā atsevišķi un kopumā. Tiek vērtēti tādi mācību priekšmeti kā latviešu valoda, matemātika, angļu valoda, dabas zinātnes (bioloģija, fizika, ķīmija) un vēsture.

«Saņemot uzaicinājumu uz balvas pasniegšanas ceremoniju, bijām ļoti iepriecināti, jo zinām, ka pēc absolūtajiem centralizēto eksāmenu rezultātiem esam tūdaļ aiz Rīgas lielajām skolām, tomēr šī reitinga aprēķini tiek veikti nedaudz citādi,» teic I.Didže. Balvas saņemšanas ceremonijā no ģimnāzijas klāt bija skolotājas A.Rituma, G.Heistere un E.Freija, direktore I.Didže un Dobeles novada domes priekšsēdētājs A.Spridzāns. «Uzgavilējām, kad mūs aicināja saņemt grāmatu un diplomu nominācijā «Angļu valoda» pilsētu skolu grupā, bet jo īpaši pacilāti un lepni bijām, izdzirdot Dobeles Valsts ģimnāzijas vārdu 1. vietā ģimnāziju kopvērtējumā pilsētu grupā,» lepna par skolas sasniegumiem ir direktore.

«Mīļš paldies ikvienam skolotājam un ģimnāzijas tehniskajam darbiniekam, 2015./2016. gada 12. klašu absolventiem un viņu vecākiem par ieguldījumu skolēnu izaugsmē, kas bija par pamatu visaugstākajai atzinībai! Pateicamies arī Dobeles novada pašvaldībai un ģimnāzijas sadarbības partneriem par ikdienā sniegto atbalstu mācību procesa īstenošanā! Paldies fonda vadītājam Jānim Endelem un atbalstītājiem par izglītības nozīmes stiprināšanu sabiedrībā!» par ieguldīto darbu pasakās I.Didže.

Skolu reitinga mērķis ir Latvijā izveidot objektīvu to skolu, kurās realizē vidējo izglītību, vērtējumu pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem. Skolu reitingu īsteno Draudzīgā aicinājuma fonds un Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija.

Visus reitinga rezultātus var apskatīt ŠEIT.


Foto: dvg.lv