ZZ.lv ARHĪVS

Ar sudraba vārpas piemiņas zīmi apbalvo par darbiem Jelgavas novada labā (FOTO)

zz.lv

2016. gada 17. novembris 18:08

7496
Ar sudraba vārpas piemiņas zīmi apbalvo par darbiem Jelgavas novada labā (FOTO)

Pasniedzot Goda diplomus un Atzinības rakstus par īpašiem nopelniem, profesionālo ieguldījumu vai sasniegumiem kādā jomā, pieņemšanā pie Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes sumināti astoņi Jelgavas novada iedzīvotāji. Laureāti saņēma arī sudraba vārpas piemiņas zīmi.

Kandidātus apbalvojumiem varēja pieteikt iedzīvotāji, par to sumināšanu lēma Apbalvošanas komisija, informē pašvaldība. Goda diplomu saņēmēju vidū ir Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas direktore Irma Sērmūksle, kurai apbalvojums piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu izglītības sistēmas attīstībā Jelgavas novadā. I.Sērmūksle Neklātienes vidusskolu vada kopš 1998. gada. Šo gadu laikā pārdzīvots ne viens vien likteņstāsts, kad jauniešiem nācies pamest tradicionālo skolu. Direktores vadībā izveidojies profesionāls pedagogu kolektīvs, augusi izglītības programmas kvalitāte. «Neklātienes vidusskola ir stabila mācību iestāde, turklāt izglītojamo skaita ziņā viena no lielākajām pašvaldības izglītības iestādēm,» ziņo pašvaldība.

Goda diploms pasniegts arī zemnieku saimniecības «Ivulla» īpašniekam Uldim Caunem par nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā Jelgavas novadā. U.Caune saimnieko Sesavas pagasta Bērvircavā. «Būt zemniekam nav lamuvārds, bet uzņēmēja pats svarīgākais uzdevums ir būt godīgam pret sevi un citiem, jo tikai tā var sagaidīt godīgumu pretī,» pārliecināts U.Caune.

Par nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā Jelgavas novadā Goda diploms pasniegts arī SIA «Fito Agro» valdes priekšsēdētājam un uzņēmuma «Fito-Al» vecākajam padomniekam Mārtiņam Arnītim. Pēc profesijas zootehniķis, M.Arnītis visu dzīvi nodarbojies ar lauksaimniecību. Uzņēmumā «Fito-Al» audzē rapsi, graudus, pupas, zirņus, cukurbietes. Sējumu kopējā platība ir 1909 hektāri, un pērn uzņēmums nodarbinājis 53 darbiniekus.

Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu Elejas pagasta un Jelgavas novada attīstībā saņēma Leonīds Koindži-Ogli – bijušais Elejas pagasta pārvaldes vadītājs. L.Koindži-Ogli Elejas pagastu vadījis 22 gadus, sākot no 1994. gada.

Par nozīmīgu ieguldījumu kultūras attīstībā, tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā un iedzīvotāju apkalpošanā atzinības raksts pasniegts Vilces pagasta Ziedkalnes bibliotēkas vadītājai Veltai Vilciņai. Tūlīt pēc vidusskolas V.Vilciņa īsu laiku strādājusi kā kadru inspektore kolhozā, bet drīz vien sasaistījusi savu dzīvi ar Vilces pagasta bibliotēku.

Ar Atzinības rakstu par ieguldījumu jauniešu patriotiskajā audzināšanā, jaunu instruktoru piesaistē, jaunsardzes kustības attīstībā Jelgavas novadā apbalvojumu saņēma Kalnciema vidusskolas valsts aizsardzības mācības klases instruktors Oskars Karls. Viņš ir viens no vairākiem jaunsardzes kustības instruktoriem Jelgavas novadā. Ar garu parakstu virkni pieteikumu apbalvojumam gatavojuši paši jaunsargi, apliecinot – Oskara harisma un entuziasms cēlis jaunsardzes reputācijas un rūdījuma straujo izaugsmi.

Par profesionālu ieguldījumu Vircavas pagasta kultūras dzīves uzturēšanā, popularizēšanā un pilnveidošanā ar Atzinības rakstu apbalvota Vircavas amatierteātra vadītāja Sarmīte Sustrupe – režisore, Vircavas pagasta kultūras mantojuma izzinātāja un glabātāja, amatierteātru festivāla «Bīne» šūpuļa kārēja un likteņa lēmēja. Bīne nākamgad svinēs 20 gadu jubileju – Vircavas tautas namā sabrauks amatierteātri no Tērvetes, Dobeles, Auces, lai trīs dienu garumā profesionālas žūrijas priekšā izspēlētu savus labākos iestudējumus un atrādītu kaislīgākās lomas.

Ar atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra Kalnciemā klientu garīgajā aprūpē godināts arī Kalnciema Kristus Karaļa Romas katoļu baznīcas prāvests Aleksandrs Stepanovs. Priesteris Kalnciemā kalpo apmēram sešus gadus – jau divus gadus katru piektdienu papildus viņš to dara Jelgavas novada Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra Kalnciema filiālē. Tas pārvērtis iestādes iemītniekus, mainījis viņu iekšējo pasauli, stiprinājis dzīvotgribu. Priesteris saka – visas atbildes nesniedz pat internets, bet, ja cilvēks uzdod jautājumu, Dievs viņam atbild.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība