ZZ.lv ARHĪVS

Atklāts sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs «Auce» (FOTO)

zz.lv

2016. gada 3. novembris 12:20

5647
Atklāts sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs «Auce» (FOTO)

Bijušās Auces slimnīcas telpās atklāts sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrs «Auce», informē Auces novada pašvaldības pārstāve Gita Šēfere-Šteinberga.

SIA «Auces slimnīca» telpu otrais un trešais stāvs drīzumā tiks atvēlēts gados veciem cilvēkiem, kuriem nepieciešama sociālā aprūpe un rehabilitācija. «Latvijas iedzīvotāju novecošanās procesa rezultātā arvien grūtāk ir atrast brīvu vietu sociālās aprūpes un rehabilitācijas centros, kur izmitināt gados vecos, nespējīgos iedzīvotājus. Tieši šī iemesla mudināti, SIA «Milur» nolēma atvērt sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru, kurā nodrošinās diennakts aprūpi, sociālo aprūpi, rehabilitāciju un pastāvīgu dzīvesvietu pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti,» skaidro G.Šēfere-Šteinberga.

Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis atklāšanas ceremonijā vēlēja ne tikai veiksmi, iejūtību un sirdsgudrību darbā ar veciem ļaudīm, bet īpašu pateicību SIA «Auces slimnīca» valdes loceklim Vairim Jēkabsonam, kuram uzraudzībā bijušās slimnīcas telpas saglabājušās tādā tehniskā stāvoklī, kādas tās bija slimnīcas aktīvās darbības laikā.

Sociālā dienesta vadītājs Ilmārs Matvejs atzina, ka šāda veida iestādes atvēršana tieši Aucē būtiski atvieglos sociālās aprūpes pakalpojumu sniegšanu, jo nereti cilvēkiem, kuriem nepieciešama sociālā aprūpe un rehabilitācija iestādē, nākas gaidīt rindā.

Apsveikuma vārdus centra dibinātājs Jurijs Vatčenko un viņa palīgi saņēma arī no Saldus un Jelgavas sociālo dienestu darbiniekiem, Auces Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes, ilggadējās medicīnas māsas Irēnas Grakauskas. Savukārt par muzikālo sveicienu parūpējās Bēnes Mūzikas un mākslas skolas skolotāju akordeonistu ansamblis, studijas «Solo plus» solistes, kā arī skolotāji Andis Āboliņš un Skaidris Bričkus.

Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā «Auce» plānotas teju 50 gultasvietas. Šobrīd klientu uzņemšanai ir atvērts 2. stāvs ar 23 gultasvietām, tuvākajā nākotnē plānots, ka tiks atvērts arī 3. stāvs. Centrā darbu uzsākušas sešas sociālās aprūpētājas, atklāšanas pasākumā uz iepazīšanās vizīti bija ieradies arī ārsts kardiologs, kurš šobrīd strādā Ozolnieku sociālajā aprūpes centrā un kuram pievienosies arī ārsts neirologs. Pirmie pieci iemītnieki sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā ieradīsies jau tuvākajā laikā.

Auces novadā deklarētajām personām uzturēšanās maksa centrā paredzēta 17 eiro par diennakti, pārējiem Latvijas iedzīvotājiem uzturēšanās maksa būs no 18 līdz 25 eiro diennaktī.

Līdz šim SIA «Milur» nodarbojās ar sanitārā auto pakalpojumu nodrošināšanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem, cilvēkiem ar psihiskām saslimšanām un traucējumiem, pacientus transportējot gan no, gan uz slimnīcām, pansionātiem, rehabilitācijas centriem un citām medicīnas iestādēm.



Foto: Gita Šēfere-Šteinberga